En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Grekens taverna - ett minne blott

Natten mellan fredag och lördag brann en restaurang i Uppsala enligt kvällspressen. Det visade sej vara i Knivsta och stället som brann hette Grekens Taverna, ett mysigt ställe med god mat som funnits där så länge jag kan minnas. 

Vi tog en promenad på lördag morgon för att uträtta ett ärende och passerade då i närheten. Det var fortfarande avspärrat och rök en del, trots att det regnat rejält på morgonen. Brandbilar från Upplands Väsby hade deltagit, förutom vår egen brandkår. Det stora röda trähuset i bakgrunden hade evakuerats under natten, men det klarade sej trots att branden var våldsam. Ingen människa har skadats heller, tack och lov.

Den här bilden är tagen från järnvägsperrongen. Här stod kvällspressens fotograf och filmade. Jag kände direkt igen platsen och restaurangen. Trist, för det här stället hade riktigt god mat. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2020-09-27 19:16 | Läst 3144 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Orsak till branden?
- hawk
Svar från Lena Holm 2020-09-27 20:13
Tack Håkan,
vet ej. Men det var inte ett ställe som hade dåligt rykte på något sätt. Det är nog bara att avvakta och se vad utredarna kommer fram till.
Hälsningar Lena
Orsak till branden?
- hawk
Det var ju ingen rolig läsning... Var den anlagd? Eller olyckshändelse.
Svar från Lena Holm 2020-09-27 20:15
Tack Joakim,
vet ej. Ingen idé att spekulera innan utredarna gjort sitt jobb. Jag lär ju inte heller få mer information än vad som skrivs i lokala tidningar.
Hälsningar Lena
Vad tråkigt! Tror mig ha stannat till där något 10-tal gånger för en lunch.. Under några år räknat bakåt från för c:a 10-15 år sen.. det kanske inte var samma ägare då? Men just där mitt emot stationen blev det lunch då och då.. Och då var det när jag på den tiden åkte långturer på Inlines med först pendeln till Märsta och sen via fina smala asfaltvägar förbi Odensala till Knivsta för en lunch.. Sedan via Alsike bort under E4:an och vänster förbi Mora Stenar och sedan höger upp till Linnés Hammarby där det oftast blev en kortare rast.. Sedan via Hammarby kyrka in till Uppsala och kanske en öl och smörgås på stationen där.. och sedan tåget hem! En fin tur på c:a 5 mil som man gärna gjorde när det var sydlig medvind.. Ofta väldigt vackert hela vägen! När det gäller bränder på restauranger så är det tyvärr ofta anlagt.. Ofta av konkurrenter, eller 'beskyddarverksamhet' där ägaren vägrat betala.. Men, visst det finns ju elektriska saker som kan ta eld, men det händer inte så ofta.. Så var det redan på min tid i 'blåljusbranschen'..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2020-09-30 19:12
Tack Jan,
vilka långturer du brukade åka. Praktiskt att kunna ta tåget hem. VI får väl se om vi någonsin får veta varför det brann. Helt nerbrunnet är det i alla fall.
Hälsningar Lena
Läste om det där. Otäckt. Ser ut att ha varit nära boenden också. Skönt att det gick bra och snyggt dokumenterat.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-09-30 19:13
Tack Johnny,
det bor folk på båda sidor om branden men inga andra hus skadades och ingen var heller kvar i restaurangen.
Hälsningar Lena
Tråkigt att det händer men fint reportage och roligt att det fina trähuset intill räddades, hälsning,ar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-09-30 19:15
Tack Björn,
i närheten av det röda huset som klarade sej fanns det ytterligare trähus och även bostadshus, typ låga hyreshus, på andra sidan branden. Men de klarade sej tack och lov.
Hälsningar Lena