En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...
Första skörden
Vad i hela friden skördar man nu kanske ni tänker. Men med bilden ovan blir det nog uppenbart. Rabarber! Just nu är rabarbern som allra finast....
Späda rabarber i en pajform men lite socker på....
...och sedan ett välgräddat skal av riktigt smör, havregryn och vetemjöl (och lite mer socker för säkerhets skull). Kommer att serveras med vaniljglass....
Något annat som man ska passa på och skörda nu är vår vanligaste trädgårdkrydda, gräslök. Just nu är den som finast innan den börjar blomma och förväxer sej fullständigt. Man kan lätt stoppa undan en hel årskonsumtion av den finaste gräslöken i frysen just nu. Det tar max 10 minuter.
Ha en härlig lördag allihopa,
Hälsningar Lena
Inlagt 2016-05-14 17:33 |
Läst 3429 ggr. |
Permalink
vi är inga stora konsumenter av kräm, men min mamma gjorde rabarberkräm så jag minns att vi fick det ibland. Det är nog aluminiumkastruller som blir rena av rabarber om jag inte minns fel. VI har inga sådana (induktion).
Hälsningar Lena
vi har en sort som inte är så sur men den är ändå finast när den är späd, som nu. Det blev en mycket god paj.
Hälsningar Lena
Läste precis att det kommit nya rön att rabarber " tar kål på " cancerceller
http://kurera.se/rabarber-kan-halvera-antalet-cancerceller-48-timmar/
Marianne
jag förstår att du avstår rabarber trots att det är gott. Intressant länk.
Hälsningar Lena
och tänk att som barn gick jag och mina kompisar omkring och sög på späda rabarberstänger och tyckte att det var gott...
det gjorde jag också när jag var liten, det var gott på den tiden :-)
Hälsningar Lena
det kändes som ett måste att dokumentera det första man skördar i trädgården. Vi har några sparrisar som är på gång också.
Hälsningar Lena
Hälsningar, Bjarne