fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Idag tog jag cykeln och hamnade där jag hamnade

Min cykel har stått där utanför min dörr, orörd mest hela sommaren, men idag tog jag mig samman, satte mig på den och rullade iväg, med sikte på en lite svåråtkomlig remsa, svåråtkomlig fast den ligger mitt i, eller kanske just därför.

Det finns i alla fall cykelbar väg, men det är mitt i ett byggprojekt med motorväg på ena sidan och järnväg på andra sidan (Bakom vallen till höger). F.ö. finns det en knappt synilg hare i bilden, så det är en fixeringsbild också ;)

Jag har sett den här remsan både från bilen och från pendeltåget och har tänkt att det skulle kunna gå att hitta några andra vinklar här. Det är lite svårt att inkludera remsan i en promenad för det är dead end, liksom. Om man nu inte väljer att klättra över stängslet och korsa den fyrspåriga järnvägen eller börjar promenera på den sex-filiga motorvägen.

Bil då? Nja betongklumparna som blockerar vägen är rätt tunga. Men med cykel känns det inte så besvärligt att cykla fram och tillbaks.

Vad var jag då ute efter?

Hotellet, Victoria  tower, från ett annat håll än tidigare, baksidan liksom.

Och en lite mörkare variant. Dvs. jag exponerade mörkare vid fotograferingen så det är inte samma bild som jag mörkat ner efteråt. Den ljusare bilden är mer rättvisande för hur det var vid fototillfället.

Jag prövade också lite andra varianter, med skärpan lagd på förgrunden.

Den utrustning jag hade med mig var en m4/3-kamera med elektronisk sökare och ett gammalt manuellt objektiv, Lumix G2 + Hexanon 40/1.8. Vid de här närbilderna kände jag mig lite handikappad jämfört med den optiska sökaren i min Canon, när det gällde att välja och placera skärpedjupet och visualisera de oskarpa områdens i bilden. Att göra det på skärmen hade jag inte en tanke på i solskenet.

En variant till, där rallarrosen i stället får komma i fokus.

Kanske var det passande med rallarros med tanke på närheten  till järnvägen.

För att visa hur nära järnvägen jag var riktade jag kameran åt andra hållet också.

Jag var instängd!

Jag fångade också en bild av de lokala kulturyttringarna.

Föga anade jag hur långt jag skulle cykla innan jag kom hem. Inte för att det var superlångt, men långt för min otränade kropp. Hoppas jag kommer upp ur sängen i morgon och inte är alldeles stel i musklerna..

.

Inlagt 2012-08-02 16:52 | Läst 1186 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Se vad man kan hitta när man tar en cykeltur! =)
Fint!
Svar från janolof 2012-08-03 19:30
Cykeln är en underbar uppfinning! Kan användas till mycket.
Tack/J-O!
Det blev ju en trevlig tur, kul med baksidan av hotellet där.
Svar från janolof 2012-08-03 19:31
Jag har länge velat fånga huset från det hållet, nu hittade jag en nöjsam vinkel.