fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fortsätter med min plåtburk...

... den som innehåller gamla bilder, små kort, kontaktkopior från  Anno dazumal, mest med människor som motiv. Jag kommer inte ihåg  vare sig bilder eller burk från min uppväxt vilket för mig är ett mysterium, men av de bilder jag hittills lyckats gissa motiv eller plats på tyder på att det är en Åkerlundsk burk. Jag kan inte se någon annan minsta gemensam nämnare. Det kanske passar bra med lite detektivarbete och gissningslekar, nu när höstmörkret faller på.

En inscannad  kontaktkopia  6x 9. (går att förstora.)

Barfota i snön eller ljus sand? Jag gissar på sand. Men var?

Som en del fotobutiker gjorde på den tiden är bilden stämlad på baksidan, och jag kan urskilja bokstäver som stämmer in med Härnösand, vilket i sin tur stämmer med min vetskap om att min far tillbringade några år där. Däremot vet jag inte exakt när, men det bör vara på 30-talet. Vilket i sin tur innebär att bilden  är över 70 år gammal.

Däremot kan jag inte läsa butikens namn, de bokstäverna är mer utsmetade.  Kanske dyker det senare upp en bild med tydligare stämpel.

Det jag är säker på är dock att det är min far till vänster i bilden.

.

Nästa bild

.

En inscannad kontaktkopia 4 x 4. Anonym baksida

Första scanningsförsöket blev inte så lyckat (ovan) så jag ändrade scannerinställningen och vände bilden rätt. Jag har ju bara skannat dia (mest) och negativ förut, så det ger lite ny scannerkännedom på köpet.

Men här (går att förstora) är nu frågan: Var är de och vem är damen.

Välskräddad herre? Han har säkert sytt kostymen själv.

Det är lite spännande med de här gamla bilderna!

Inlagt 2013-10-04 18:02 | Läst 1437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med, riktigt mys måste det vara för dig med en för dig tidigare obesedd bild på din coola far, en riktig tuffing med pipan i mun, ja den är läcker, å e det bildsköne Bengtsson till höger?! Ha en fin helg, LO
Visst är det härligt med såna lådor? =) Jag har en jag med som jag ska stoppa näsan i under höstens mörka timmar!
Plåtburk - är inte det en kamera? :D
Fint att du har nu tidsmässiga möjligheter att dyka ner i alla fotografiska skattgömmor som du har. Själv dörmmer jag om att få tid över att scanna in gamla bilder för jag uppfattar detta som en god investering för framtiden, på något vis.
Juste glajjor... ;)