fotografering (och annat?) med ddarriga händer

En fotograf utan dator och Internet, är det något att ha idag?

Plötsligt har jag hamnat där, internetlös och datorlös, häromdagen när jag kulle starta datorn lät den som vanligt, såg ut som vanligt men sedan stirrade bara  en fånig blå skärm mot mig, och jag var isolerad från omvärlden, i alla fall den datorberoende omvärlden.

Värre var det rent fotografiskt, ingen ide att fotografera, när jag inte kan ta hand om resultatet, sitter här och känner mig som en gammal svartvitfograf som slängt ut mörkrummet genom fönstret och druckit upp kemikalierna.

Ingen idé att fotografera känns det som, bara fyller minneskort som jag inte kan ta hand om. Men det var kanske någon mening med det också, nu har jag ändrat skepnad  och återtagit en av mina tidigare skepnader, bokmalen och kastat mig över de olästa bokhögarna.

Och mail klarar jag ju nödtortftigt med mobilen. Men Lightroom har den ju inte...

Inlagt 2014-07-07 13:55 | Läst 3661 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Inte mycket – att ha alltså :). En av mina externa hårddiskar lade av under flytten och jag har inte lyckats få igång den. Bilderna får jag nog betrakta som bortblåsta.
Detta problem brukar gå att åtgärda. Har du försökt starta om datorn i tex felsäkert läge genom att trycka på F8 vid uppstart? Därefter kan du felsöka datorn.
MVH
Svar från janolof 2014-07-08 12:04
F8? Jag har en Mac
Ibland hjälper en sån enkel grej som att dra ut nätsladden från datorn, vänta ett tag o sen sätta i nätsladden igen. Detta knep har kommit till användning även på TV:n o Canal digital - boxen som också hängt sig ibland. Hils, LO
Peter-L 2014-07-07 21:02
Sant, men jag Vet, att din "nätsladdsteori" är fel.... Men alla sätt är bra, utom de dåliga... :) Gillar du inte det här, så prova att dra ut nätsladden och vänta i 10 minuter.... och prova igen... ;)) Ha en bildlig kväll.... //Peter
Dubbelolle 2014-07-07 21:18
Javisst är den fel om datorn är trasig, men den kan hänga upp sig o då kan det definitivt hjälpa att göra den strömlös ett tag o sen köra igång den igen. Jag har en datorkille i huset som tycker man bör börja med det, och det har hjälpt mig vid ett par tillfälle när min dator inte ville, så så långt "vet" jag att det kan hjälpa, dessutom är det ju väldigt enkelt gjort. Men varför du tycker jag ska dra ut sladden på min fungerande dator o vänta i 10 minuter förstår jag inte riktigt, ännu ett skämt antagligen, LO
Peter-L 2014-07-07 21:54
Okej.... ja, själv har jag bara varit inom IT i 30 år så..... :) Och ja, det var ytterligare ett skämt.... Jag får sluta att skämta med dig.... ;) Pågasnöre.... :) //Peter
Fy sådant där är så enerverande.
Min data skärm släckte sig själv för några veckor sen
och det kändes i foto nerven. =)
Hoppas du får igång det igen och att det bara var en enkel fnurra på tråden. =)

//Johanna
Hmmmmm inte kul det där J-O... Men du har såklart backat upp dina filer... :) Jag hoppas det...
Jag tror inte mycket på "nätsladden".... Men kanske, om du startar om... och när maskinen bootar upp... och du får commandosträngen på skärmen.... då DIREKT, tycker du "Ctrl Z".... Kanske kan du starta om i "protected mode" och skippa ev skadade spår, och reparera..... Hoppas det löser sig.... Eller, så får du en skön paus... om än ofrivillig.... Ha en skön sommar!! //Peter
Dubbelolle 2014-07-07 20:50
Tro är att icke veta Peter! Hils, LO
Svar från janolof 2014-07-08 12:09
Bilderna ligger på en separat hårddisk och jag hoppas den mer vänligt sinnad.

Det skänns faktiskt som en skön paus
Jan-Olof, jag tycker inte du skall gnälla på skärmen som stirrar på dig, tänkt på hur många timmar som du stirrat på honom, han ger bara igen:) Till er andra som har problem med icke fungerande datorer så kan jag låta meddela att ni skall testa att plocka ut alla proppar som finns i huset/lägenheten, vänta 29 minuter och testa sedan igen. Om inte det hjälper så ring kommunen och be att de släcker ner hela staden en stund, därefter så kommer det att pipa och blinka överallt, jag lovar:)
Peter-L 2014-07-07 21:57
Hahahahaha nej nej nej.... det där är fel... va f.n, kan du inget om IT.... man ska vänta i 31 minuter och sedan ringa Forsmark.... för att kolla om J-O är avSkärmad från omvärlden.... :)))) Tack!! :)
Ingemar Svensson 2014-07-07 22:01
Peter, jag har hållit på med IT i över 31 år, menar du på fullt allvar att jag fortfarande inte fattar varför det aldrig fungerar:)
Tråkigt det där!
Råkade nyss ut för det samma. Skulle bara backa upp några filer innan jag åkte på semester, satte igång en kopiering till min externa hårddisk och knoppade in för kvällen. Morgonen efter hade datorn blåskärm och bara några få filer var kopierade. Felkoden säger att os-et inte har kontakt med hårddisken. Provade att plocka ut disken och stoppa den i en extern USB-docka (kan köpas på Kjell & Co, mycket användbart). Och jo, filerna finns nog där, men hur komma åt dem?
Viktigast är att du inte sätter igång och ändrar något på disken. Då kan man skicka den till en firma som återvinner data och kanske få ut åtminstone en del av innehållet. Inte helt gratis, men definitivt värt pengarna ifall det är saker man gärna vill ha kvar!
Jag håller tummarna!
/Ylva