Hungrig
Man blir hungrig av att gå omkring och titta på sevärdheter, så vi letade reda på ett matställe som såg trevligt ut och slank in. Fast nu var vi inte så bevandrade i den kinesiska matkulturen, så vi behövde lite vägledning.
Visserligen stod det också på engelska på matsedeln men trots det var den ganska kryptisk för oss västerlänningar och den som kom för att hjälpa till kunde bara kinesiska. Fler hjälpande servitriser kommer till undsättning. Med tre personer som visade och pekade så kom vi till slut fram till vad vi skulle beställa.
Brickan med alla småskålar trodde vi först var bara till oss men vi fick förklarat att det var kryddor som vi skulle blanda i sojan som vi fått varsin skål av. Soja är inte min favorit, men med dessa kryddor i så blev den delikat att doppa maten i.
En stor gryta kom också in och ställdes på bordets värmeplatta. mer instruktioner om hur man skulle äta. Först öser man upp en slags buljong och äter som soppa.
Därefter kom köttet in.
Vackert marmorerat. vi fick kika lite på de andra borden hur de gjorde och kom underfund med att det var något som liknade det vi kallar för fondue. Man tillagade sitt kött, fisk och grönsaker i den stora grytan. Smaksatte med sojan och åt. Underbart gott.
Det var tydligen en fin restaurang vi hamnat på, för hade du jacka, väska eller ryggsäck så kom de med ett överdrag som hängdes över stolsryggen.
Mätta och belåtna drog vi ut på stan igen.
__________________________________
Ha det gott/Stig
Det är tydligen skillnad på kinamat och kinamat även i Kina och Asien också.
Den gjorde mig förvånad både här i Macao och i Hongkong. Har varit en del i verkliga Kina också men aldrig fått något så gott som på dessa två platser. Lite kul här också att vara så helt nybörjare på hur man äter den och vad man bör beställa in.
Tur vi fick hjälp.
Sten
De fnissade säkert åt oss också, verkade som de inte fick in så många västerlänningar där.
Synd för maten var verkligen god.
Men de var så hjälpsamma också.
Mycket lockande!
Inga ruttna ägg här, bara utsökt god mat.
Tur att jag nu era vet att det finns god kinamat också.
Hälsningar, Bjarne
Tur att de var så hjälpsamma där, annars hade vi inte klarar av att veta hur man gjorde.
Köttet var så mört och fint.
Det är kul att spara bilder från den, minnet är kort men kan återuppväckas med en bild.
Kul när mågot annorlunda också är gott.
Inte bara Las Vegas som viftar med lånta fjädrar.
Säkert mycket som är kopierat världen över.
Finns till och med Tokyo har kopierat Eiffeltornet.
I soja är mjöl så inte ens det kan jag äta..
Bra jag är nöjd se vad ni får blev inte ens sugen..
Har de ost där som jag lever mestadels på.
Gun-Inger
Tråkigt när man inte går äta allt man vill. Men bättre bevara hälsan.
Jag tycker det är kul att testa lite nytt, ibland går man på en nit och ibland som på den här resan får man flera fullträffar.