och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hungrig

Man blir hungrig av att gå omkring och titta på sevärdheter, så vi letade reda på ett matställe som såg trevligt ut och slank in. Fast nu var vi inte så bevandrade i den kinesiska matkulturen, så vi behövde lite vägledning.

Visserligen stod det också på engelska på matsedeln men trots det var den ganska kryptisk för oss västerlänningar och den som kom för att hjälpa till kunde bara kinesiska. Fler hjälpande servitriser kommer till undsättning. Med tre personer som visade och pekade så kom vi till slut fram till vad vi skulle beställa.                                                                 

Brickan med alla småskålar trodde vi först var bara till oss men vi fick förklarat att det var kryddor som vi skulle blanda i sojan som vi fått varsin skål av. Soja är inte min favorit, men med dessa kryddor i så blev den delikat att doppa maten i.

En stor gryta kom också in och ställdes på bordets värmeplatta. mer instruktioner om hur man skulle äta. Först öser man upp en slags buljong och äter som soppa.                                                                       

Därefter kom köttet in.

Vackert marmorerat. vi fick kika lite på de andra borden hur de gjorde och kom underfund med att det var något som liknade det vi kallar för fondue. Man tillagade sitt kött, fisk och grönsaker i den stora grytan. Smaksatte med sojan och åt. Underbart gott.

Det var tydligen en fin restaurang vi hamnat på, för hade du jacka, väska eller ryggsäck så kom de med ett överdrag som hängdes över stolsryggen.

Mätta och belåtna drog vi ut på stan igen.                 

__________________________________

Inlagt 2016-04-21 07:52 | Läst 2634 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättefina matbilder, som nästan gör att det vattnas i munnen. Det är naturligtvis stor skillnad att äta kinesiskt på plats mot att äta på en kinesisk krog i Sverige. Men jag tycker om deras matlagningskonst och brukar ibland fixa till lite kinamat på mitt vis med hjälp av en liten kinesisk kokbok. Ditt gatufoto är ju också bra som vanligt så vi fortsätter att njuta av resan .
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-04-21 15:07
Tack Stig!
Det är tydligen skillnad på kinamat och kinamat även i Kina och Asien också.
Den gjorde mig förvånad både här i Macao och i Hongkong. Har varit en del i verkliga Kina också men aldrig fått något så gott som på dessa två platser. Lite kul här också att vara så helt nybörjare på hur man äter den och vad man bör beställa in.
Tur vi fick hjälp.
Ja, hur ska man veta hur man ska " bete " sig. Satt jag där själv skulle jag nog få en känsla att några stod bakom något och kollade och fnissade lite gran för att se hur dom där utlänningarna gör. Maten ser väldigt fin ut.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2016-04-21 16:26
Tack Sten!
De fnissade säkert åt oss också, verkade som de inte fick in så många västerlänningar där.
Synd för maten var verkligen god.
Men de var så hjälpsamma också.
2016-04-21 10:23   Mirja Hallia
Wow. Men inte beställde ni ruttna ägg.. jodå, det äter man i alla fall i Vietnam. Vi brukade besöka olika vietnamesiska restauranger i Paris varje gång vi var där förr i världen! Älskar kinesisk mat! Fast här blir det ju på svenskt vis.
Mycket lockande!
Svar från Margareta Cortés 2016-04-21 16:27
Tack Mirja!
Inga ruttna ägg här, bara utsökt god mat.
Tur att jag nu era vet att det finns god kinamat också.
Spännande när man behöver instruktioner för att äta! Bilden på köttallriken är läcker och dem på alla ljusskyltar också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2016-04-21 16:29
Tack Bjarne!
Tur att de var så hjälpsamma där, annars hade vi inte klarar av att veta hur man gjorde.
Köttet var så mört och fint.
Spännande maträtt! och kul att ha dokumenterat kan jag tänka...
Svar från Margareta Cortés 2016-04-22 11:49
Tack Lena!
Det är kul att spara bilder från den, minnet är kort men kan återuppväckas med en bild.
Roligt att få se matkulturen. Det verkade riktigt gott...
Svar från Margareta Cortés 2016-04-22 11:49
Tack Ingela!
Kul när mågot annorlunda också är gott.
Kopia på parisiska Moulin Rouge i Macao!

Inte bara Las Vegas som viftar med lånta fjädrar.
Svar från Margareta Cortés 2016-04-22 11:51
Tack Månd!
Säkert mycket som är kopierat världen över.
Finns till och med Tokyo har kopierat Eiffeltornet.
Oj då som jag skrev tidigare ni vågar äta allt ..
I soja är mjöl så inte ens det kan jag äta..
Bra jag är nöjd se vad ni får blev inte ens sugen..
Har de ost där som jag lever mestadels på.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2016-04-25 07:13
Tack Gun-Inger!
Tråkigt när man inte går äta allt man vill. Men bättre bevara hälsan.
Jag tycker det är kul att testa lite nytt, ibland går man på en nit och ibland som på den här resan får man flera fullträffar.