Nyårsdagstradition
Sedan många år tillbaka har vi som tradition att äta hummer och dricka en flaska god champagne till lunch på Nyårsdagen. Hummern kokas på nyårsafton och ska sedan stå i sitt spad till nästa dag.
Receptet är gammalt och beprövat med dillkvistar, dillfrön, salt, socker och en öl (i spadet, inte till den som kokar humrarna). Fem humrar var beställda till detta nyår.
Champagnen ska helst vara en Bollinger. Åtminstone första glaset, därefter går det bra med enklare bubbel så länge det är torrt och väl kylt.
Övriga tillbehör är smält vitlökssmör och nybakat vitt bröd. Ingen idé att krångla till det för mycket. Det blir en lång sittning då varje litet ben ska plockas rent.
Resten av nyårsdagen förflyter sedan i ett stillsamt tempo med bl a planering inför morgondagens "roadtrip" till Paris (Texas).
God fortsättning
Lena
den bästa champagnen ska man inte dricka vid 12-slaget då smaklökarna är slitna efter middag, dessert, kaffe, konjak etc utan spara till dagen efter. Då smakar den verkligen fint och hummer (som lagas dagen innan) kräver ju inte särskilt stor insats för att servera.
Hälsningar Lena
God fortsättning Lena, och en fin fortsättning önskas även på tiden ni spenderar over there!
God fortsättning Anne-Sophie
Hälsningar Lena
vi har inte så många traditioner med familjen men det här är en som vi inte ruckar på.
Hälsningar Lena
Du har förevigat det så vackert Lena, så man kan känna dofter och smak, så här tidigt första vardagsmorgon efter helgen, det är nästan så det känns surt att gå till jobbet ;-)
Tror jag ska bygga vidare på Din tradition och överraska familjen nästa år :-) Vilken lunch. Efter det lär jag gå säker på de hala klipporna :O)
God Fortsättning till Dig och Din familj Lena!
Hälsar
Sys
Ja, den här traditionen tummar vi inte på.Men det blir inte så mycket annat vettigt gjort den dagen (men vi har ju semester). Testa gärna!
Hälsningar Lena
Bollinger är inte dumt
Hälsningar Lena
ewa
det här blir ju lite annorlunda med motiven, men hummer är väldigt gott att äta och ibland faller vi för frestelsen. Jag har åtminstone fått se till att dessa gått hädan innan de hamnar i vattnet.
Hälsningar Lena
God fortsättning till dig å! / Sören
den här typen av motiv fotograferar jag inte så ofta, men eftersom det är en tradition brukar det alltid bli några bilder.
God fortsättning du också,
Lena
Ha det så gott!
Hälsningar Lena
Den godaste hummer jag någonsin ätit var i Thailand på en liten byrestaurang. Den var grillad med vitlök
Mmmmmm....nu vattnas det i munnen på mig.
Ha det gott over there
Marianne
hummer smakar bäst när den är tillagad på enklast möjliga sätt t ex kokt eller grillad och med lite vitlök till.
Vi har det gott ett par dagar till
Hälsningar Lena