En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Morgonljuset II

Jag fick också en morgon på campus då dimma och frost gav ett fantastiskt morgonljus. Det var ett par minusgrader och solen hade gått upp, men det såg ändå så lovande ut att jag gick en kort promenad ner mot Fyrisån.

Någon passade på att rasta sin hund före jobbet.

Ljuset var helt magiskt.

Jag hörde både gäss och änder någonstans i dimman, men jag blev kvar bland de stora träden.

 

Fåglarna åt frukost på gräsmattan längs ån och varefter mer människor började röra sej på cykelbanan, började de även flytta på sej.

Det kom också en joggare, men dimman börjar nu skingra sej utom precis över vattnet. 

Det magiska morgonljuset avtar och det är hög tid att gå tillbaka till jobbet. Det är ganska kyligt och jag börjar bli väldigt sugen på morgonens första kaffe.

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-10-04 16:47 | Läst 262 ggr. | Permalink

"Ja, det är ett fantastisk ljus om morgnar, förmiddagar för tillfället, dimmor och kraftig låg sol. Det är vackert som du visar, men jag har märkt att det är en väldig skillnad hur sensorn/kameramjukvaran uppfattar det jämfört med mina ögon, närmast omöjligt att få fram det som jag såg det. Sen är det väl också den förtrollande känslan när man står där, mitt i det stora, ja det stora man aldrig kan trycka in i en rektangel. Det är väl det i fotografins begränsningar som är en härlig utmaning. Men fina bilder!"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Lena.
Härliga bilder på morgonljuset och dimman. Jag gillar särskilt de med en enda person i siluett - nummer 2 och 6.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2024-10-04 20:39
Tack Erik,
jag insåg då jag gick där i dimman att det var väldigt bra om någon person råkade passera. Jag har även en cyklist på en bild, men den syns inte lika tydligt. En bättre bild kommer i en annan blogg (eventuellt).
Hälsningar Lena
Som sagt, magiskt ljus. Fina bilder.
/Affe
Svar från Lena Holm 2024-10-04 21:38
Tack Affe,
jag har ett par bilder från denna morgon som jag testat att konvertera till svartvitt. De kommer i en annan blogg. Hoppas du har möjlighet att titta på dem. Jag är en novis på området.
Hälsningar Lena
Fin dimma här, med lagom höjd dessutom.. så att solen orkar igenom lite.. Gillar bilden där någon springer, bäst!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:08
Tack Jan,
dimman hade börjat lätta när jag kom ner till ån och var lagom för fotografering. Joggaren var en bonus när han kom.
Hälsningar Lena
Det blev en härlig knippe dimbilder innan kaffet.
Här var det fin dimma hela morgonen så det fick bli en cykeltur. Tack vare att det är lite kyligt och nästan vindstilla ligger den kvar ganska länge. Hundrastaren och joggern blir favvo här..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:09
Tack Gunte,
ibland ligger morgondimma rätt länge och är det vindstilla kan man ha tur. Det var stilla även denna morgon. De som rörde sej på platsen blev onekligen en bonus.
Hälsningar Lena
Vi har haft några dimmiga morgnar även här, men jag har inget jobb att skynda iväg till så jag stannade kvar i sängen. :)
fina bilder blev det på dina dimmor, lite trolskt och vackert.
Bra med joggaren där också.
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:35
Tack Margareta,
det är ju väldigt frestande att vara ute en stund istället för att gå in på arbetsrummet och sätta sej vid datorn eller i ett möte (eller både och). En sån här morgon måste man ju ta till vara, men jag vet hur skönt det är i sängen vid den tidpunkten också :-)
Hälsningar Lena
Morgonstund har guld i mun. Själv är jag för morgontrött för att fota så tidigt. Kan inte vänta på morronkaffet, måste ha det genast. Men när jag ser dina vackra bilder kanske jag får satsa på en tidig morgon./Ulla
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:36
Tack Ulla,
det fina nu är att man behöver inte stiga upp så tidigt. Solen går upp vid sju och om man har tur och det är vindstilla kan dimman ligga kvar till efter åtta. Morgonkaffet kan du ta med i en termos :-)
Hälsningar Lena
Här fastande man redan på puffbilden. Väldigt snyggt! Håller med om att det blir extra bra med människor i bilden.
Det skall bli roligt att se de svartvita varianterna.
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:37
Tack Ylva,
det blir lite bonus när man får med någon/några som rör sej i bilderna. Med tanke på att det här inte ens är särskilt tidigt på morgonen är det inte konstigt att några passerar.
Hälsningar Lena
Så härliga stämningsfulla bilder!
Antar att kaffet smakade gott.
/Lena :)
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:40
Tack Lena,
vi har fått nya kaffemaskiner på jobbet och kaffet smakar bättre än från de gamla. Kanske lite extra gott denna morgon. Det värmde också för det var rätt kallt ute och jag var inte klädd för att promenera.
Hälsningar Lena
Ja, det är ett fantastisk ljus om morgnar, förmiddagar för tillfället, dimmor och kraftig låg sol. Det är vackert som du visar, men jag har märkt att det är en väldig skillnad hur sensorn/kameramjukvaran uppfattar det jämfört med mina ögon, närmast omöjligt att få fram det som jag såg det. Sen är det väl också den förtrollande känslan när man står där, mitt i det stora, ja det stora man aldrig kan trycka in i en rektangel. Det är väl det i fotografins begränsningar som är en härlig utmaning. Men fina bilder!
Svar från Lena Holm 2024-10-06 17:45
Tack Stefan,
det har varit fint den senaste veckan och då gäller det att passa på. Nej, det blir inte lika storslaget som man upplever det, men man använder ju alla sina sinnen när man är på plats. Den kyliga luften, dofterna, krasandet på gräset av nattfrost och volymen. Det stora får inte plats i en rektangel tyckte jag var en bra beskrivning. Jag har ju dessutom ofta lite bråttom om det är en vardag och då testar jag mej fram. Inser ganska ofta att jag skulle ha stått eller gjort lite annorlunda när jag tittar på bilderna i datorn.
Hälsningar Lena