Middag i växthuset
Vi byggde vårt växthus för att odla i under sommaren men även för att kunna nyttja som ett uterum under de kallare månaderna. Nu har vi så småningom hittat rätt i vilka former av uppvärmning och belysning som krävs för att vi ska trivas.
Middagen är på väg och jag hastar ut för att ta en bild. Ljusen skulle förstås ha varit tända men det inser jag inte förrän jag ser bilderna efteråt. Jag är i första hand kock i detta läge och skyndar in för att röra i risotton.
Lammentrecote som vilat en stund i folie. Skivad vid 58 grader, helt perfekt.
Grillade tomater med svartpeppar och flingsalt. Ett perfekt tillbehör med mycket smak. Vi hade också en risotto smaksatt med karljohansvamp, västerbottenost och lite persilja. Gott men på bild ser det mest ut som gröt så jag skippar det.
Vi avrundade med extra lagrad parmesanost som vi doppade i balsamvinäger som lagrats minst lika länge. En gåva som visade sig vara en höjdare.
Hälsningar Lena
Det er super smart med sådan et drivhus - ser meget hyggeligt ud.
Resten er jo lige til en kogebog.
Mange venlige hilsener og velbekomme.
//Erik//
vi har haft mycket nöje med vårt växthus. Det var helt rätt att satsa på.
Hälsningar Lena
//GöranR
vi har haft mycket nöje av vårt växthus. Allt från mysiga middagar till mängder med gurka, tomater och chili. Köp ett så stort hus som ni kan ha på tomten. Man fyller det alltid.
Hälsningar Lena
vi kör med en gasolvärmare för att det ska gå att sitta i växthuset. Det var minusgrader ute i går kväll och då måste det till en del uppvärmning.
Hälsningar Lena
Frestanade bilder också.
Själv ska jag äta barramundi i dag till lunch.
Wow, barramundi ! Det har jag inte ätit sedan jag bodde i Australien i början på 90-talet. Den var säkert god.
Hälsningar Lena
det blev en bra middag ute i glashuset.
Hälsningar Lena
hoppas det inte var en tråkig anledning till att du gick och la dej hungrig.
Hälsningar Lena
Hälsningar, Bjarne
det är kul att ta lite matbilder ibland men det får inte ta för lång tid och gå ut över middagen. Snabbt ska det gå och då blir det mest improviserat.
Hälsningar Lena