och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

96:an till S:t Kilda och den 10:de.

Det är dags att hoppa på spårvagnen för att åka ut till S:t Kilda, vi har köpt kort  för nu ska vi utanför det centrala området där gratisspårvagnarna går. Folk har slutat arbetet och det är knökfulla spårvagnar, men vi lyckas klämma oss ombord ändå. Ute vid S:t Kilda är det också mycket folk, men en väldigt avslappnad stämning. Träffar på en del fotografer också, fast den här var lite svårflörtad och koncentrerad på sitt motiv. Gick inte att få ett vettig ord ur honom, så jag drog vidare mot piren.

Där borta är piren som är målet för kvällens aktiviteter.

Här vid stranden kan man ägna sig åt många aktiviteter, många solar och badar medan andra tränar. 

Kors vad det vimlar av segel i dag, man kan ju nästan tro det är lördag.

Men nu var inget av det här ovan orsaken till att jag promt ville hit ut till S:t Kilda på kvällen, utan det är då som dvärgpingvinerna kommer hit efter att ha varit ute och fiskat.

Du som inte gillar pingviner kan bläddra förbi, för nu blir det många pingviner. Det här är den minsta av de 18 pingvinarter som finns, den väger mellan 1000-1500 gr och blir ungefär 33 cm hög. Den här lilla filuren var den första jag träffade på när jag kom längst ut på piren. Det är bara att lyssna så vet man att det är någon pingvin där. De är små men de hörs.

Vill man se många dvärgpingviner som kommer upp ur havet, den så kallade pingvinparaden så får man åka ut till Philips Island men där är det inträde och man får inte fotografera. Här till piren är det bara att traska ut och vänta på att de små pingvinerna dyker upp och fota får man göra så mycket man vill, men utan blixt. 

-Bäst att göra sig fin innan alla beundrare kommer.

-Så här ser jag ut bakifrån.

-Här har ni min polare, eller om det är frun. Svårt att veta för hanar och honor ser likadana ut.

Här sitter två till och kikar ut mellan stenarna. Visst är vi söta.

Och gulliga mot varandra.

Efter en stund så kommer en till liten pingvin in efter sin fisketur. Fisket ser ut att ha varit lyckat för den är bra rund om magen.

Har man varit ute på fiskafänge så gäller det att göra sig fin innan man träffar sin käraste.

Fast att putsa fötterna var ganska svårt, den här ramlade vid varje försök.

Var sak har sin tid fotosejouren är över, den här pingvinen måste iväg. Men först så ska det ropas på sin käraste.

Näbben är bra att ha då man ska klättra.

Se där, det fungerade att ropa, där kommer hon.

-Vänta lite, en puss först.

Det kan vara svårt att förstå hur små de här pingvinerna är med bara mått och vikt som referens. Stenbumlingarna kan ju vara gigantiska, men med den här lilla tjejen med i bild så går det lättare att se storleken på dem.

Vi säger hej då till pingvinerna och lämnar dem innan det blir för mörkt för att fotografera.

Jag är nöjd och glad för nu har jag fotograferat min tionde art av pingviner i det vilda. Vi lämnar piren för lite kvällsliv.



Inlagt 2017-12-22 12:15 | Läst 3841 ggr. | Permalink

"Alltid trevligt att följa dina reseupplevelse från främmande platser på "klotet". God Jul & Gott Nytt år."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Margareta.
Du vet att jag följer och läsar dina blogginlägg, men kan inte nå kommentera dem alla. Här måste jag rapportera - jag har aldrig hört talas om denna typ av pingviner. Tack för reportage och än en gång: Man kan lära sig mycket mer än om fotografering här på FS :-)
Många snälla hälsningar och god jul till dig och dina.
//Erik//
Svar från Margareta Cortés 2017-12-22 21:39
Tack Erik!
Eftersom jag samlar på pingviner, har dem inte här hemma dom en guide en gång trodde, utan på bild så hade jag koll på att de här små dvärgpinvinerna fanns här. Trodde först att jag var tvungen att åka ut till Phillips Island och bara se utan att få fota. Därför var lyckan gjord då jag fick nys om det här stället. De är så små och söta.
God Jul även till dig och din familj.
Trevligt med pingviner! Synd att vi inte har såna fåglar på norra halvklotet.. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-12-22 21:45
Tack Jan!
Så rätt, synd att vi inga har här lite närmare. Fast fanns de i Arktis blev de lätt byte för isbjörnarna.
Har inget emot pingviner, men det vore trevligt att se dem irl. men det fanns för länge sedan en pingvinart på skansen, det gillas väl inte för de var ju i fångenskap. Hur många arter finns det?
Mycket trevligt reportage och fina bilder från Pingvinkolonin
Ha det gott i Jul/Stg
Svar från Margareta Cortés 2017-12-22 21:49
Tack Stig!
Tror de flesta gillar pingviner.
Har sett pingviner på en del akvarium utomlands och tycker nog lite synd om dom där, fast i Sydney hade de kallt och riktig snö. De på Skansen kommer även jag ihåg, inte det samma som att få se dem där de lever.
Det finns 18 olika arter.
Alltid trevligt att följa dina reseupplevelse från främmande platser på "klotet". God Jul & Gott Nytt år.
Svar från Margareta Cortés 2017-12-22 21:50
Tack Ingrmar!
Kul att se dig här, saknar din blogg.
God Jul önskas åter.
Väldigt söta pingviner, rentav oemotståndliga. Vad jag förstått kan pingviner och människor leva tillsammans, åtminstone i viss mån.
Svar från Margareta Cortés 2017-12-22 21:56
Tack Stefan!
Håller med, de är verkligrn oemotståndliga, så söta.
I Sydafrika finns det pingviner som lever väldigt nära människorna där. De traskade runt i trädgårdarna och det upplevdes säkert som charmigt, men pingvinerna blev så orädda att de även gick in i husen. Kan också vara gulligt, men pingviner är inte direkt rumsrena. Blev väldigt jobbigt för de dom bodde där, så nu är strande där de kommer upp inhägnad. Inte för att pingvinerna behöver skyddas utan snarare så att människorna behöver det.