och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Man får inte vara för duktig.

Mina rehabiliteringspromenader tog ett tvärt slut, tyckte jag ökade takten så försiktigt och även sträckan men är inte kroppen redo så säger den ifrån. Har ätit kortison i fem år så musklerna var inte med på resan och sa tvärt ifrån. Är musklerna överansträngda och inflammerade så fungera det inte att promenera. Fick promenadförbud av både läkare och fysioterapeut.

Men några bilder från sista promenaden i Drottningholmsparken.

Drottningholms kaskader.

Vi gick upp mot Kina slott där det repareras för fullt.

Svänger man till vänster där och går mot Floras kulle hittar man först Fågelhuset. Det var flera fågelhus och lusthus här, men nu bara det här som finns kvar. Där hade de papegojor, turturduvor och kanariefåglar. Här hade man skapat en hel liten oas med lövträd, gångvägar och alléer. Även ett menageri med exotiska djur fanns det här. Fast i slutet av 1800-talet började man använda fågelhuset till ved- och kolförråd.

Vi fortsätter mot Floras kulle där resterna efter prinsessan Sofia Albertinas trädgård är. Den anlades i mitten av 1700-talet men nu kan man bara se resterna av en damm som fanns då. Den finns nära den  kungliga hundkyrkogården. Bakom gravstenarna kan man se staketet runt den forna dammen.

Skylten som fanns här förr och berättade om gravstenarna är borta nu, men på den lilla stenen kan man ana namnet Eisei 1959-1973. Det var Gustav VI Adolfs pekinges. På de andra stenarna står det Tusse, Mentor och Pascha 1928.

Det här trädet har fått en minnessten också. På den står det att Prinsessan Sophia Albertina planterade den här eken år 1767.

Stigen som går in i skogen här kallas för Kärleksstigen, vi går den och hittar en liten sten i blåbärsriset. Tycker att det står Dick och något mer som är svårt att tyda.

Där stigen slutar kommer man fram till Evert Lundquists ateljé. Huset är från början ett maskinhus, numera ska det vara museum men det finns inga uppgifter om när det är öppet.

Fortsätter promenaden på Kantongatan.

Här bör man inte gå ut i det höga gräset om man är ormrädd.

Men är man sugen på honung så finns det inköpsmöjligheter här.

Locket var redan lyft så jag kikade ner.

När vi svänger in mot parken igen så ser vi att kossorna på grönbete är på plats. En skylt upplyser oss om att de är av raserna Angus, Simmental och Simgus och kommer från Stenhammars gods i Flen. Inget dåligt sommarbete de fått på kunglig mark.

Innan vi återvänder till bilen så upptäcker vi att nu är grinden öppen in till en provyta med buxbomsbroderier.

Här testar de anläggningsteknik och lämpliga material och växter.

När jag fick bakslag i promenadträningen så tappade jag helt intresset för blogg, foto och bilder. När vi dessutom fick ställa in ytterligare en resa så var det inte så roligt längre, tyckte ganska så synd om mig själv då ;). Den skulle ha gått till Skottland sedan Shetlandsöarna. Blev en stilla midsommar hemma istället. 

Sillen var god och färskpotatisen också.

Har kommit över besvikelsen och förhoppningsvis så finns Shetlandsöarna kvar till nästa år, så jag tränar på med de övningar jag fått på fysioterapin och nu verkar det gå åt rätt håll igen

Inlagt 2024-07-02 12:29 | Läst 827 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nej så otur med bakslag å inte kunna gå och smärta. Lider med dig faktiskt... även om man vet allt finns kvar är det tråkigt att behöva ställa in och ställa om.
Hoppas du kan träna på
Må väl
/N
Svar från Margareta Cortés 2024-07-03 11:29
Tack Nini!
Blev ganska besviken då jag fick beskedet om att jag inte skulle åka för det skulle försämra läkningen. Men den största besvikelsen har lagt sig och jag hoppas vi kan komma dit nästa år. En plats som jag länge har önskat att få komma till.
Tränar på och märker att jag blir bättre.
fina bilder
som du kan fortsätta att ta
med
elmoppe

kliv på
kör dit du vill
kliv av

nya perspektiv öppnar sig
/inger
Svar från Margareta Cortés 2024-07-03 11:32
Tack Inger!
Elmoppe skulle vara något, men gissar att jag skulle bli lite lat med en sådan. Inte gå även korta sträckor. Ökar mina promenader mycket försiktigt nu och tränar så jag är nog snart tillbaka i promenadform igen.
Är egentligen inget synd om mig, är ju ändå så mycket bättre än före operationen.
Vackert även hemmavid. Jo frun fick också ett bakslag som hade börjat träna benstyrka och på gåband, men fick otroligt ont i höften efter att ha tränat i nästan ett år. Hon fick ta en paus på en månad och var tillbaka till ett enklare pass träning idag. Skottland och Shetlandsöarna låter spännande, men finns förhoppningsvis även nästa år
Svar från Margareta Cortés 2024-07-03 11:34
Tack Peter!
Vi brukar inte åka utomlands så ofta på sommaren, men vissa platser passar bäst då. Får trösta oss med att se vårt vackra land.
Tränar på och ska bli bra.
Ja, hur man än vänder sig är rumpan bak, ibland kan det kännas som fastlåst läge, segt att ta sig ur. Frun har så fram och tillbaka hemma. Men du är envis tror jag, längtan hjälper också. En hel rad fina och trevliga bilder med detaljinfo som gör det roligare.
Svar från Margareta Cortés 2024-07-03 11:35
Tack Stefan!
Jo, så är det. Ibland verkar problemen hopa sig, men det sägs att problem är till för att lösas. får planera in de avbokade resorna till nästa år och se till att vara i form då.
Mycket fina bilder och det är bra att övningar fungerar... Önskar dig styrka :-)
Hälsningar Halina
Svar från Margareta Cortés 2024-07-03 11:36
Tack Halina!
Tränar på så ska nog mina muskler också bli starka, men får ta det varligt.
Bra sjukgymnast som ger mig bra övningar så det ska gå.
2024-07-02 23:43   Jan F
Trevligt reportage. Jag önskar dig lycka till med rehab och att vi alla får ett fortsatt fint sommarväder!
Vilken otur igen och att ni inte km iväg på denna resa. Nu får hoppas jag verkligen att det går åt tätt håll och håller i sej. Du visar en hel massa vyer från denna park som jag inte hade en aning om att de fanns. Buxbomsbroderier verkar intressant. Nya ord har du också med i dagens blogg.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2024-07-04 10:04
Tack Lena!
Var ganska besviken då, men bara att bryta ihop och komma igen. ;)
Finns mycket att upptäcka i Drottningholmsparken, så vi får göra nya försök där sen.