En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jewel Anemone

I väntan på årets sommarsemester plockar jag en till goding till från förra årets tur i engelska kanalen. Man kan tro att det bara är mörkt, kallt och strömt där men det finns juveler att hitta om man vet var man ska leta. Ett exempel är de små juvelanemonerna.

Det är små anemoner, ca 1,5 cm i diameter fullt öppen. Vi hittade dem från ungefär 15 m djup och neråt. De sitter på stenar och stenblock och förekommer i en mängd olika färger från knalligaste rosa till neongult.

Anemonerna förökar sej genom avknoppning och bildar grupper av anemoner med samma färgställning (eftersom alla är kloner av varandra).

 

 Avslutar med en röd variant, för de blev nog mina favoriter.

 Ha en fortsatt bra lördag och tack för en trevlig fika idag på Broströms kafé. Kul att möta några av er som jag läst och sett härliga bilder av här på FS.

Hälsningar Lena

 

 

 

 

Inlagt 2012-07-07 17:30 | Läst 5552 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilka underbara juveler och vilka färger sen! Kan man inte tro att sånt finns i Engelska kanalen! Riktigt fascinerande bilder! =)
Ha det gott!
Svar från Lena Holm 2012-07-07 20:10
Tack Heléne!
Det här var faktiskt en av anledningarna till att jag ville till dyka runt ön Sark. Jag hade läst och titta på bilder från en undervattensfotograf som heter Sue Daly och dessa anemoner fanns med på hennes bilder, samt en del annat kul.
Hälsningar Lena
Fantastiskt fina man tror inte att det finns så mycket vackert
Svar från Lena Holm 2012-07-07 20:24
Oerhört roligt att läsa! Det finns nämligen så mycket mer att visa.
Ha en bra helg
Lena
Tänk vad som kan gömma sig där i mörkret, underbart vackra juveler!
Roligt att du även kunde komma på fikat idag!
//Ewa
Svar från Lena Holm 2012-07-08 11:05
Hej Ewa,
trevligt att råkas igår och kul att du tittar in här. Jag har för mej att du frågande efter makrobilder och det här är ju ett exempel. Det är sällan det blir extrem makro under vatten, för det blir så väldigt svårt att sätta skärpan rätt när skärpedjupet blir riktigt kort.
Hälsningar Lena