DB 1 - Hummerbrunch, ett förträffligt sätt att börja det nya året
Startar dagens bild projektet med den nyårsdagstradition vi haft sedan millenieskiftet. Då hade vi förberett för mycket god mat och bubbel som vi inte orkade med på nyårsnatten. På nyårsdagen, när alla sovit länge, ordnades därför en brunch med hummer och god champagne.
Det var ett så perfekt sätt att starta det nya året att vi har fortsatt med det sedan dess. Den godaste bubblet sparar vi sålunda till "dagen efter" och humrarna kokas enligt hemligt recept på nyårsafton.
Min systerdotter räddar champagnen som nästan var på väg över kanten.
Vi använder samma teknik som när man äter en kräfta. Nybakat vitt bröd och smält smör med vitlök är enda tillbehören. Så ska en hummer avnjutas.
Det tar minst ett par timmar att plocka i sej en hummer då varje litet ben ska tömmas på sitt innehåll. Hushållspapper är den enda typ av "servett" som duger. Min syster hugger in på en klo.
Efter brunchen är det fri aktivitet, vilket brukar innebära att alla husets julsaker ska plockas bort och packas undan. Solen skiner ute och termometern visar 18 grader. Det blir sålunda en behaglig hundpromenad senare idag.
Jag vill också passa på och rapportera att Anolisen, som höll sej undan hela nyårsafton, kom fram vid tolvslaget. Den var då lite förvirrad huruvida den skulle vara grön eller brun. Vi skålade in det nya året till Grevinnan och betjänten i denna fyrverkeribefriade del av Texas.
Valpen Olive gav upp strax efter tolv, vilket vi andra också gjorde kort därefter.
God Fortsättning på det nya året.
Lena
ni kan allt få till olika varianter. Nu blir det inte så mycket Lullinger om man delar en flaska på fem personer.
Hälsningar Lena
Trevlig tradition.
Lycka till med dagens bild.
det här är en supertrevlig tradition och nyårsdagen är ju ändå inte en dag då man gör så värst mycket.
Hälsningar Lena
Låter riktigt mysigt det där !
ing-marie
Hälsningar Lena
När Du ser den i sin miljö, livs levande, tänker Du då på nyårsdagen?
Och så Bollinger, James Bonds "eget" bubbelmärke! Gott!
God fortsättning!
Wolfgang
jag har inga problem att äta hummer, men jag avlivar den innan den går i grytan. När jag dyker är den en del av livet som ska finnas där om allt står rätt till. VI räddade en gång en hummer som fastnat i fiskelina. Den högg med klorna när vi klippte sönder linorna, men den smet tacksamt iväg så fort den kom loss. Bollinger är ett givet val om det serveras hummer. Bond har bra smak helt enkelt.
Hälsningar Lena
Du påminner mig om att vi har en burk kräftor i frysen
från kräftfisket i höstas. Vi kanske ska ta den på lördagmorgon.
God fortsättning over there
Marianne
goda kräftor har jag inte smakat på flera år, förutom havskräftor. Det blir perfekt för lördagen. Dagens stora händelse hos oss är att männen drog till ett flygplansmuseum (som jag är glad att slippa) och jag ska fixa ihop en stor laddning med kåldolmar när min syster är på jobbet. Passar på att titta in här när kålhuvudena kokar.
Hälsningar Lena