Rensa fisk och träna.
Vi lämnar Trondheim klockan 10.00
Nästa hamn är Kristiansund och dit kommer vi inte förrän vid femtiden Så vi har gott om tid för att hitta på något ombord. Vi kan till exempel få lära oss rensa fisk.
Kocken kommer ut med en stor fisk, nyslipade knivar och lite andra tillbehör.
Alla radar upp sig för att få se hur det går till, fast fisken ser inte så glad ut.
Först skärs stjärten bort och sedan börjar han uppe vid huvudet och filéar.
Med ett smidigt snitt så är hela filén klar.
Det som sedan blir kvar vid benen skrapas lätt bort med en sked. Smart knep.
Ett annat knep han vill lära ut är att plocka bort benen ned en potatisskalare.
Fast alla knep och trixs är inte lika bra, så strax kommer tången fram istället och benen åker ut med ett plopp.
När allt är klart så skärs det upp i munsbitar för provsmakning.
Äter man gott och inte har så mycket utrymme för att vandra runt på så är det bra när det finns gym ombord.
Så här glad blir man av att träna.
Här använder kocken en bredbladig kniv för att filea och det går bra,
själv så blir det en smal tunnbladig filekniv när jag filear får testa
med den bredare kniven.
Kocken var skicklig på att rensa fisk, men tipset att plocka benen med potatisskalare var inte så lyckat.
Ha det gott/Stig
Ja ledsnade man på att titta på utsikten så fanns det annat att roa sig med.
Vet inte om jag tar till mig tipset med potatisskalaren, att få bort benen med tången var betydligt smidigare.
Att filéa en fisk är inte det lättaste, även om det ser lätt ut när proffsen håller på.
//Tommy
Det hände lite saker ombord, så man behövde inte ha tråkigt.
Att kunna träna ombord var bra.