och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Kina - Pekinganka.

Medan jag är på upptäcksfärd i en annan del av världen och inte hinner eller kan kika in på nätet så ofta så fortsätter jag med vad jag såg och upplevde i Kina 2003.

Har du varit i Kina så har du säkert ätit Pekinganka också, det brukar ingå i alla resor dit. På vår väg till Stenskogen så träffade vi på det här stället där de slaktade och tillredde ankorna som sedan skulle levereras till restauranger.

Ankorna hängde prydligt uppradade vid vägen, en livligt trafikerad väg med avgaser  och damm.

Sedan stoppades de ner i en gryta för rökning. Det doftade gott...men.

Inlagt 2016-11-07 11:39 | Läst 3363 ggr. | Permalink

"Då jag har egna höns och tuppar som vi slaktar är jag inte kräsmagad men tycker ändå det ser lite groteskt ut när huvudena är kvar. Ser att dom är slaktade med ett snitt i halsen och sen bara fått förblöda antar jag... Inte en tillåten slaktmetod i vårt land."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fågel och bakterier har man ju en viss skräck för.
Så detta såg väl inte så lockande ut. Men intressant att få se
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:08
Tack Ing-Marie!
Synen på hygien och mathanteringen är lite olika i en del länder.
Håller mig till hemlagat :)
Mv/G
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:09
Tack Gunte!
Näst intill hemlagat där. Inte så industrialiserat.
Det där såg ju inte så aptitligt ut. Men intressant att få ta del av.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:11
Tack Lena!
De fick nog lite extra kryddning ankorna där.
Oj helt annan matkultur där helt klart så!
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:12
Tack Dan!
Svenska myndigheter skulle nog baxna där.
Man blir ju inte precis störtsugen på pekinganka. Men så länge den här processen sker öppet går den ju att kontrollera. Det sker nog värre saker inom livsmedelsindustrin bakom stängda dörrar? Kanske till och med i vårt eget land.
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:14
Tack Sture!
Du har säkert rätt och vi åt pekinganka och lever fortfarande.
Nej tyvärr så har jag inte varit i Kina, men det vore nog en upplevelse utöver de vanliga sällskapsresorna.
Är inte så kräsmagad, men jag skulle nog ta mig en funderare innan det blev "Peking Anka" på min tallrik. Men intressant att ta del av dina fina bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:15
Tack Stig!
Ser nog värre ut än vad det är fast dessa ankor skulle nog inte klara Livsmedelsverkets kontroller.
Då jag har egna höns och tuppar som vi slaktar är jag inte kräsmagad men tycker ändå det ser lite groteskt ut när huvudena är kvar. Ser att dom är slaktade med ett snitt i halsen och sen bara fått förblöda antar jag... Inte en tillåten slaktmetod i vårt land.
Svar från Margareta Cortés 2016-11-08 04:17
Tack Sirpa!
Känner inte till slaktmetoder men det du beskriver låter inte humant.