Kina - Pekinganka.
Medan jag är på upptäcksfärd i en annan del av världen och inte hinner eller kan kika in på nätet så ofta så fortsätter jag med vad jag såg och upplevde i Kina 2003.
Har du varit i Kina så har du säkert ätit Pekinganka också, det brukar ingå i alla resor dit. På vår väg till Stenskogen så träffade vi på det här stället där de slaktade och tillredde ankorna som sedan skulle levereras till restauranger.
Ankorna hängde prydligt uppradade vid vägen, en livligt trafikerad väg med avgaser och damm.
Sedan stoppades de ner i en gryta för rökning. Det doftade gott...men.
Inlagt 2016-11-07 11:39 |
Läst 3364 ggr. |
Permalink
Så detta såg väl inte så lockande ut. Men intressant att få se
ing-marie
Synen på hygien och mathanteringen är lite olika i en del länder.
Mv/G
Näst intill hemlagat där. Inte så industrialiserat.
Hälsningar Lena
De fick nog lite extra kryddning ankorna där.
Svenska myndigheter skulle nog baxna där.
Du har säkert rätt och vi åt pekinganka och lever fortfarande.
Är inte så kräsmagad, men jag skulle nog ta mig en funderare innan det blev "Peking Anka" på min tallrik. Men intressant att ta del av dina fina bilder.
Ha det gott/Stig
Ser nog värre ut än vad det är fast dessa ankor skulle nog inte klara Livsmedelsverkets kontroller.
Känner inte till slaktmetoder men det du beskriver låter inte humant.