och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

I love this place!

Äta bör man även då man är i Hongkong och på ett av ställena vi åt så kunde man få lära sig vad alla de olika knivarna var till för. Kan ju var bra att veta.

Eftersom jag hade lite besvär med att gå längre sträckor så passade vi på att testa restaurangen som fanns i samma hus som vårt hotell. Celebrity Cuisine med en Michelinstjärna.

Allt vi åt var väldigt gott och vällagat, de här två rätterna med krabba var verkligen goda.

Efter att vi avslutat huvudrätterna kom restaurangchefen Cheng Kam Fu ut och hälsade på gästerna, många ville bli fotograferade tillsammans med honom. Vi avstod från en blid men fick hans visitkort istället.

Lite frukt ingick som dessert, men ville ha något mer och beställde in något som de tyckte vi skulle prova. Nog den ovanligaste dessert jag ätit, sötpotatis i ingefärssås. Det var säkert nyttigt.

Har aldrig hittat en kinesisk restaurang med Michelinstjärna tidigare så det var kul att testa och gott var det.

Inlagt 2017-03-13 09:38 | Läst 6475 ggr. | Permalink

"Hej, Kan det va kocken i blåkläder? Ha det bra Bob"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Kan det va kocken i blåkläder?
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2017-03-14 09:03
Tack Bob!
Han var kanske kock men inte på något ställe vi åt. ;)
Kanske tur det. Men han trivdes nog på den platsen för han satt ofta där och pausade.
Oj, det såg spännande ut !
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2017-03-14 09:05
Tack Ing-Marie!
Lite annorlunda än vad vi är vanan att äta och när vi kikade på borden hos de som inte var västerlänningar så har vi nog inte riktigt kläm på hur man ska beställa in. Försökte få tips av personalen men de var inte så haj på engelska så vi chansade och gott blev det.
Ser väldigt lockande ut! Säkert mycket spännande mat där, prövade du gatumaten utanför? Själv är jag lite försiktig.
Svar från Margareta Cortés 2017-03-14 09:06
Tack Stefan!
Gatumaten testade vi inte den här gången, men har gjort det vid andra besök.
Oj det såg verkligen gott ut! Jag har aldrig ätit på en restaurang med Michelinstjärna men det kanske händer någon gång. Passande att den låg så nära för dej.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-03-14 09:09
Tack Lena!
Har haft tillfälle att testa några med stjärnor, bl.a. Thörnström i Göteborg, det var en upplevelse. Gör gärna om det om jag får chansen.
Den här kinesiska kom inte upp i den klassen, men det vi åt var gott och den där desserten var väldigt annorlunda.
Var ju bra att bara ta hissen ner till den.
Olika falla ödets lotter en del
Fikar på trappan..lika glad för det..
Spännande mat fint för ögat med.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2017-03-14 09:11
Tack Gun-Inger!
Mannen med öl på trappen såg ut att trivas och vi gjorde så också.
Gott var det på alla ställen vi testade, blev de som låg nära hotellet den här gången.
Att hitta en kinesisk restaurang med Michelinstjärna måste vara ganska originellt, men det måste förstås betyda mycket god mat också.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-03-14 09:20
Tack Stig!
Blev nyfiken och googlade och upptäckte att det finns minst en till i Hongkong och då en budgetrestaurang. http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/kina/article12192774.ab
Den har vi missat, så det blir att kolla in vid nästa besök.