Geylang serai market & food centre
Vi tar oss en bra bit utanför den stora staden och hamnar i en förort där det mest bor folk som härstammar från Malaysia. Vi kliver in i ett stort hus som mer liknar ett varuhus från utsidan men visar sig vara en klassisk marknad i asiatisk stil när man kommer in.
Fräscha grönsaker och frukter lyser från på hyllorna.
De här små bananerna är så goda.
Ett myller av folk och dofter finns det.
På mattorget eller ett så kallade "Hawker center" kan man välja fritt från de olika köken och sedan äta tillsammans.
Lite duvor tar reda på resterna.
Vissa kök hade långa köer, undrar om det är där som den hemmagjorda jordnötssåsen med 18 hemliga kryddor serveras.
Gott ser det ut att vara, det som folk äter.
Rejäla portioner också.
Någon som hade skor att växa i eller lånat pappas flip flop.
Även här ute i förorten växer det upp spektakulära hus.
Vi hamnar sedan på en gata med idel restauranger där det lagas mat som jag aldrig sett förut. Vad som blir till under de där trattarna vet jag inte. Försökte fråga men det enda svar jag fick var "muslim" så jag gissar på att det är en muslimsk specialitet.
Här paketeras det matpaket till försäljning,
Tvätt på tork. Ett klassiskt motiv, har nog en hel samling med tvättbilder nu.
De här personerna är inga tiggare, även om det står en mugg där vid kvinnan. De har en lunchpaus i skuggan.
Tiggeri är förbjudet i Singapore men vila i skuggan får man.
Sedan var det dags att försöka få tag på en taxi tillbaka till stan, vi hade inte så mycket kontanter på oss men visste att vissa bilar tog Visa och vi försökte få fatt på en av dessa. Det var inte det lättaste här ute i förorten. Folk som också väntade på bil var hjälpsamma och rusade fram till bil efter bil och frågade om de tog kort men fick hela tiden ett nekande svar. Det slutade med att vi gav upp och chansade att våra slantar skulle räcka och tog en bil som bara tog kontanter. Taxi är billigt i Singapore så det gick bra.
Klart bättre än alla frysdiskar med färdig mikromat som finns i våra butiker numera.
Blir nästan chockad när jag kollar runt vad som finns färdigt att köpa numera.
Men har man jobbat med mat i nästan hela livet så har man svårt at ta till sig sådant.
ing-marie
/Niklas
Hälsningar Lena