och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Elefantön och is i magen

Elefantön är ingen gästvänlig plats men den är vacker.

Mängder av hakremspingviner bor på ön.

Verkar finnas gott om mat här, det fullkomligt vimlade av brokpetreller.

Det lilla som hade tinat fram av ön var bergigt, stenigt och ganska svårframkomligt. Ett passande namn har vår landstigningsplats fått, Point Wild. Namnet har den fått efter Frank Wild som var den som basade över lägret då de satt här och i ovisshet och väntade på räddning.

En wedellsäl ligger och solar magen.

Den ser så mjuk och kramgo ut, men jag vågar inte testa att klappa den.

En säl som inte ser lika kramvänlig ut är leopardsälen, den cirklar runt utanför ön på jakt efter något att äta. Den lyckades också ta en pingvin, såg det men bilden blev mest bara vattenplask. Min man blev något överraskad då han stod och filmade de söta pingvinerna när en av dem plötsligt hoppar upp framför hans fötter och direkt efter plaskar det till rejält och leopardsälen plaskar upp efter. Den filmen är kul att se, först pingvinerna sedan förvirringen då kameran fladdrar runt helt okontrollerat. Sedan när han hoppat bakåt och samlat sig ser man leopardsälen. Inte alltid man får en leopardsäl landandes vid sina fötter.

Det är ett tjatter och trumpetande i pingvinkollonien. Här syns lite av pingvinens värmesystem. Det är fötter och vingar som hjälper till med värmeregleringen. Rosa under vingen tyder på att den är varm och då den viftar på vingen svalkas den av. Hur man nu kan känna sig för varm i det här klimatet!

Hakremspingvin.

Här får uttrycket is i magen lite annan betydelse. Borde kanske heta att lägga magen på is istället.

Lite trött.

Det är konstigt att någon kan sova i det oväsendet.

Har man hittat en skatt så gäller det att bära den med sig till hemmets trygga tjäll. De flesta pingviner bygger sina bon med stenar som de lägger i en liten ring.

Här fanns det några att välja på men vägen hem är inte så lätt då man mer eller mindre måste hoppa jämfota dit upp. Näbben är liksom upptagen.

Håhå ja ja men upp kom den.

Det här är ingen photoshoppad pingvin utan en nybadad. Den hoppade upp ur vattnet och ställde sig och skakade utav sig så vattnet stänkte.

Herre på täppan.

Inlagt 2013-05-16 22:16 | Läst 4532 ggr. | Permalink

"Lika fantastiskt att läsa din blogg och titta på bilderna som vanligt! Scenen med leopardsälen måste ha varit underbar! Fanns det någon ytterligare filmare som lyckades föreviga dramatiken?"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lika njutbart som varje inlägg Margareta :) /Frode
Svar från Margareta Cortés 2013-05-17 09:20
Tack snälla du!
Njutbart var ordet, sa Bull ;-)
Härliga bilder som inspirerar.
Svar från Margareta Cortés 2013-05-17 09:21
Tack Arne för din fina kommentar.
Mycket fina bilder!
Svar från Margareta Cortés 2013-05-17 09:21
Tack Sten för din kommentar.
Väldigt kul att följa med på din resa Margareta! Ha en skön helg!
Svar från Margareta Cortés 2013-05-17 09:21
Tack Dan, kul med lite ressällskap.
Skön Pingst önskar jag dig också.
Hej,
En pingvin om dagen borde va det rätta.
Ha en fin helg
Bob
Svar från Margareta Cortés 2013-05-17 09:22
Ibland blir det flera också.
Trevlig Pingst!
Lika fantastiskt att läsa din blogg och titta på bilderna som vanligt! Scenen med leopardsälen måste ha varit underbar! Fanns det någon ytterligare filmare som lyckades föreviga dramatiken?
Svar från Margareta Cortés 2013-05-17 10:31
Tack Christer.
Det var inte så många som filmade, de flesta fotograferade och ingen annan hann med att se atacken av leopardsälen. Men det fanns ju filmbevis så min make blev populär sedan och fick visa sin filmsnutt.