och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

1000:san så många det är.

Tänkte ta och fira mitt tusende blogginlägg med att gå på restaurang. 

Även om Kirkwall är en liten stad så har de flera bra restauranger att välja mellan, hotellrestauranger brukar inte var de som omnämns då man vill äta gott men den som ligger i Kirkwall Hotel kan jag verkligen rekommendera.

Vi var inte de enda som hade valt att gå dit och äta,  bredvid vårt bord hade två äldre damer bokat bord. Jag tror att det två var systrar och båda var säkert 80+, jag antar att den i röd jumper var den äldre och van att bestämma. De hade nog det här stället som sitt stamställe och samma bord vid varje besök. Damerna kom strax efter oss, slog sig ner vid sitt bord och beställde in ett glas vin och en vatten.

När vinet och vattnet kommit in så räcker den ena damen fram en näve med mynt och säger "take what you want" utan att blinka så tog servitrisen emot mynthögen och gick iväg och räknade ihop vad det kostade och kom tillbaka med resten. Jag trodde att de två damerna bara hade gått ut för att dricka ett glas eftersom de betalade direkt. Men så var det inte,  de beställde in mat.

Fish ‘n’ Chips och Crab Mac ‘N’ Cheese blev deras beställning och när deras mat kom in så upprepades betalningsproceduren fast nu med sedlar.

Maten slank ner och de verkade nöjda med sin måltid, nu var det dags för kaffe och whisky. Whiskyn kom in men skickades ut, för det skulle vara vatten i den också, ganska mycket vatten. Damerna betalade och satt sedan där och njöt av sin dryck och med ett leende på läpparna iakttog de folk runt omkring. De verkade ha det så trevligt och njöt av sin kväll.

 Vad jag åt? Jo den här helt utsökta skaldjurssalladen. Den njöt jag utav och även av att se de fina damerna njuta av sin utekväll.

Före resan till Orkney hade jag trott att jag skulle få njuta av skaldjur och speciellt hummer och krabba på många ställen, men tyvärr så var det svårt att få tag på något ställe som serverade det. På kvällen vid vår kvällspromenad så fick vi veta orsaken. En av fiskebåtarna hade kommit in och lastade av sin last direkt i en kylbil. De hade räkor och hummer.

När vi frågade vart den lasten skulle gå så fick vi beskedet att den skulle till Spanien. Det lönade sig bättre att exportera den dit än till de lokala handlarna på ön.

Inlagt 2015-07-10 12:29 | Läst 5320 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
He he, en rolig berättelse med de äldre damerna! Synd att det var så svårt att hitta skaldjur på restaurangerna, det tror man ju inte! Grattis som 1000:an.. det var väldigt! Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2015-07-10 13:35
Tack Jan!
Det var två fina och lite speciella damer, jag hade velat gå fram och prata med dem men de såg mest ut att vilja sitta ifred. Lite synd var det att det var ont om skaldjur nu när det fiskades sådant där. Det fanns men inte på så många ställen och hel hummer eller krabba såg jag inte till.
Härligt att följa din resa, och grattis till nr. 1000!
Vad har du haft i genomsnitt för antal visningar? 400-500? Då är vi vid en halv miljon!
Svar från Margareta Cortés 2015-07-10 13:37
Tack Erik!
Jag har ingen koll på genomsnittet men bara för att du frågade så kollade jag på de första som jag la ut i juli 2008 om Svalbard och där ligger visningarna på flera tusen, en var t.o.m på 13.132. De senare är inte lika många, inte så konstigt det.
Väldigt mysig blogg Margareta,och dom två damerna är fint skildrade!/ Björn T
Svar från Margareta Cortés 2015-07-10 13:38
Tack Björn!
Två fina damer som verkade njuta för fullt av sitt restaurangbesök. Lite kul hur de ville betala mellan varje rätt.
Grattis till TUSEN !!

Maten ser ju väldigt delikat ut dessutom :-)
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 10:43
Tack Tommy!
Maten var mycket god.
Hej,
Det var en imponerande tallrik. Den och en stor whisky, så sover man gott.
Grattis till första tusen
Bob och Ninni
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 10:51
Tack Bob!
Min mat var mycket god och skaldjur är dessutom nyttigt.
Whiskyn avstod jag ifrån men fick smaka en sort på hemvägen som jag var tvungen att köpa med mig hem. Inte bara för att det var snygg blå flaska utan för att jag tyckte den var god, ovanligt när det gäller whisky för mig.
Det är nog en damvariant eftersom flaskan lockar och smaken är mild. https://www.masterofmalt.com/whiskies/haig/haig-club-whisky/
1000! Wow.
Grattis och de har inte varit tråkiga. De jag har sett i alla fall.
Jag vet inte om du har gjort böcker på dina många resor och upplevelser. Du får absolut kunde.
Du båda skriva och fotografera på ett underhållande sätt.
Många hälsningar från Erik / DK
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 10:55
Tack Erik för dina vänliga ord!
Blev glad för dem.
Bestämda damer som vet vad de vill ha, och de vet nog vart skåpet skall stå också:)
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 10:58
Tack Ingemar!
De damerna visste nog hur de ville ha det och de såg verkligen ut att njuta av att sitta där och iaktta omgivningen.
Det var ju många fina bloggar från dig o det gäller dagens 1000 också!
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 10:58
Tack Dan!
Det kommer nog med säkerhet fler framöver.
Grattis till tusen fina blogga och fina bilder
Maten ser ut att vara god Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 11:00
Tack Gert!
Maten var verkligen god.
Trevligt restaurang besök och grattis till ditt tusende inlägg .
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 11:01
Tack Bo-Lennart!
Tack även för alla fina kommentarer från dig.
GRATTIS till dig, bra jobbat!!!...och grattis till oss som får ta del av alla dina resor... :)
Gillar både dagens berättelse och bilderna på damerna.

Mot 2000 eller hur?
Svar från Margareta Cortés 2015-07-11 11:02
Tack Lena!
Få se om det tar 7 år till innan jag är uppe i 2000.
Wow! Tusen inlägg, inte illa! Grattis :)
Kul historia med de gamla damerna. Och maten såg verkligen delikat ut!
//Tommy
Svar från Margareta Cortés 2015-07-14 08:07
Tack Tommy!
Det har varit tusenfalt skoj att skriva dem.
Maten var verkligen välsmakande.