Kristainsund - Molde - Bergen.
Sista dagen på vår resa börjar gå mot sitt slut.
Vi har kommit till Kristiansund. Kristiansund ligger på fyra öar och har kunnat blomstra tack vare, torkad saltad torsk, som lokalt kallas för klippfisk. Bacalhau är det portugisiska namnet på torsk och från det kommer även namnet på en portugisisk nationalrätt. Traditionen berättar att den maträtten kom till Kristiansund av portugisiska och spanska fiskuppköpare.
Här finns ett klippfiskmuseum, fast det ligger inte i det här huset.
En pampig och lite knubbig kyrka har de här.
Små söta båtar som tuffar fram mellan öarna, de fungerar ungefär som buss.
Här på torget såldes det fisk förr, nu är det mer tingeltangel som saluförs.
När vi lämnar staden så ser jag en liten dam i som står i ett av fönstren och vinkar frenetiskt.
Hon blir så glad då vi vinkar tillbaka. Hurtigruten är kanske dagens stora händelse för henne, vem vet.
Som sista hamn för kvällen har vi Molde, där träffar vi på en liten pärla.
Ägaren kommer och jag får veta att det är en 64:a. Årsmodellen före den lilla bubbla jag hade som första bil. Den här har hela fotsteg, det hade inte min (fast det syntes inte under gummilisten) men jag får veta att de är utbytta på den här bilen.
När vi lämnar Molde kommer Nordlys in.
Hotellet Seilet och Molde i kvällsljus.
Nästa morgon går vi igenom en mycket vacker trakt, men tyvärr strilar regnet konstant ner så allt är blött och grått, passar till dagens stämning med packande och avslut av färden.
Sista timmarna efter lunch måste alla lämna sina hytter och försöka roa sig på bästa sätt innan det är dags att gå iland i Bergen och fara till flygplatsen.
SLUT!
Vi fick bacalhau på resan, var gott. Vinet likaså.
av bilderna jag sett förutom denna dag.
Vi hade tur med vädret så gott som hela resan utom sista dagen. Då strilade regnet ner hela dagen.
Ha det gott/Stig
Norge ger alltid mersmak, hoppas vi kommer iväg även nästa år, inte båt då utan bil.
Bacalhau har jag ätit i ett litet fiskesamhälle utanför Lissabon. Var tvungen natt åka dit i affärer och ha mötena över helgen. Just den här helgenrunt Lucia var det tydligen tradition att familjen skulle gå ut och äta söndagsmiddag på restaurang. Det man skulle spisa enligt traditionen var just Bacalhau.
En norsk torkad torsk som lagts i vatten en tid och sedan grillats riktigt hårt.
En av de bästa torskrätter jag smakat någonsin.
Har inte ätit den rätten i Portugal men vi fick den på resan och det smakade bra.
Vilken fin liten stad.
Bubblan är fin, hade en sådan också.
Ha det bra
Bob
Min bubbla var blå och kall på vintern men min ögonsten ändå, för det var ju min allra första bil.
Den vinkande damen var så söt och ivrig i sitt vinkande.