och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Kalsongen i Peking

I Peking har de en lite annorlund byggnad där CCTV som är den kinesiska statliga televisionen, det här är deras högkvarter. Det byggdes inför OS 2008. Det är ritat av  nederländska arkitekter.

När man ser huset så förstår man varför det fått smeknamnet kortbyxan eller kalsongen.

Ganska nära Kalsongen ligger China World Trade Center.

Med sitt torn som är 330 meter högt och 47 våningar. Det är så högt att det knappt får plats i bilden.

I tornet finns det bl.a ett 5-stjärnigt hotell, kontorsbyggnader, restauranger och utkiksdäck.

Inlagt 2013-06-09 09:37 | Läst 9148 ggr. | Permalink

"Jag tror i min enfald att nu kan du inte ha mer att visa ............men det tycks aldrig ta slut vilket jag är tacksam för..vilken arkitektur helt underbara bilder du tagit. Hälsningar Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Peking är en mycket intressant stad som min sambo har sett (extra länge pga vulkanutbrott dessutom) och som jag så gärna skulle åka till. Första bilden var ju ett coolt sätt att visa upp en byggnad. Besynnerlig arkitektur får man säga, och det finns ju mer.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:04
Tack Lena för din kommentar. Peking bjuder på många ovanliga byggnader numera. Vänliga är kineserna mot oss västerlänningar också. Då vi gick runt i det här området så hörde vi några som ropade Hallå! Från andra sidan gatan och då vi tittade dit vinkade de och ropade "welcome to Beijing!".
Konstigt att se Peking så här. När jag var där var staden helt platt, med några få undantag, och det var 30-talshus. Världens största bondby på något vis.
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:05
Bondbyn har växt och inte många Hutonger finns det kvar numera.
Fina bilder av imponerande byggnader.
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:05
Tack Sten för in kommentar!
Härligt!! Peking är en spännande stad, ja Kina är spännande!! Växer så det knakar och den gula asiatiska smogen finns även här. Har för mig att jag bodde på New World hotel en gång, annars va det Kerry Centre som gällde...
Business och Silk market :) //Peter
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:13
En stad i ständig förändring fast Sidenmarknaden finns kvar även om den också förändras med åren. Första gåmgen jag var i Peking så var det just "Silk street" alltså en marknad ute på gatan. Nästa besök så hade de fått ett eget hus och allt var inomhus, nu senast å var det även uppstädat där inne. Lite av föändringen synd här, har även en bild från första besöket men hittar den inte nu. http://www.fotosidan.se/blogs/magganfs/tunnelbana-i-peking.htm
Kul att se lite bilder där man själv har varit och vandrat runt.
Högst uppe i China World Trade Center ligger en trevlig restaurang där jag har ätit ett par gånger :-)
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:16
Jag var aldrig upp i det höga huset, får bli om jag kommer dit fler gånger. Skulle gärna åka till Tibet igen och de resorna brukar börja med tåg från Peking för att man ska anpassa sig till höjden på vägen dit. Så vem vet, det blir kanske fler pekingbeaök.
Härliga bilder på spännande arkitektur!
Hoppas du fick sova gott i natt trots festen granngårds! ;-)
ewa
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:19
Tack Ewa! Jag sov gott för grannarna var inte så högljudda och de snurrande helikoptrarna gav sig iväg efter någon timme. Själv drog jag iväg mot Helsingfors där jag nu sitter och kollar fotosidan, medan mitt resesällskap utforskar staden.
Maffiga byggnader! =) Fint fotat Margareta!
Ha en underbar kväll!
Svar från Margareta Cortés 2013-06-10 10:20
Tack Heléne för din kommentar!
Jag tror i min enfald att nu kan du inte ha mer att visa ............men det tycks aldrig ta slut vilket jag är tacksam för..vilken arkitektur helt underbara bilder du tagit.
Hälsningar
Gun-Inger