och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En annan liten by.

Även om byarna ligger i samma distrikt och inte så långt ifrån varandra så har de olika karaktär och utseende.

Den här byn som har mer stadskaraktär och avslutas med att husen klättrar uppför bergväggen.

Burgare går bra att få här, inte Burger King precis, men burgare fanns det.

Flera kyrkor har byn förärats med.

 

Kyrkan såg liten ut utvändigt, men guldig och pampig invändigt.

Fanns även en väggmålning av nyare dato där inne.

På vissa hus var fasaden viktigast.

Gatlyktorna var vackert dekorerade med glasfigurer.

Klart de skulle ha en vulkan på dem också, när de nu är omgivna av vulkanberg.

Stängt.

På torget där alla försäljningsstånd trängdes, fanns det en hel del fint att köpa med sig hem.

Sjalar var populära souvenier.

Så fina vävnader och arbeten och snart ska vi få se hur de tillverkas också.

Men först lite mat i magen. Nä! Vårt huvudmål på lunchen var inte marsvin, men eftersom de här i Ecuador har det som delikatess, liksom i Peru, så ville de bjuda på lite smakprov.

Även trädtomater är speciellt för landet och juice på  just trädtomater var utsökt god.

De växer så här.

Forellen som var dagsfärsk var också mycket god.

Inlagt 2018-10-30 10:58 | Läst 4500 ggr. | Permalink

"Samhället ser välmående ut. Marsvinet på tallriken hade jag nog undvikit. Vårt framlidna marsvin hette Kurre. /MA"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina o intressanta bilder, det där Marsvinet ser ju lite lustigt ut med huvud o allt i behåll. LO
Svar från Margareta Cortés 2018-10-30 11:59
Tack Lars Olov!
Kul med de små byarna i Ecuador, mysigt att gå runt och titta där.
Får väl erkänna att jag smakade på marsvinet och om man bara tänker bort att det är ett keldjur i vårt land så smakade det gott. Säkert lättare då jag aldrig haft något marsvin själv.
Fina bilder i vanlig ordning och matkulturen är som baken delad, jag föredrar nog den fina forellen om jag får välja. Skall försöka följa dig på den här resan men jag kanske inte kommenterar alla bloggar.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2018-10-31 09:18
Tack Stig!
Tur vi alla är olika, även om forellen var mer tilltalande så måste jag erkänna att marsvinet var gott, smakade mest som kyckling. Hade jag inte vetat vad det var så hade jag gissat på kyckling.
Här aldrig hört om trädtomater förr, intressant. Friterat marsvin är nog gott, men känns lite främmande. Och dekorationen på gatlamporna imponerade, dels för att de är fina, dels för att där inga ligister finns som kastar sten på dem.
Svar från Margareta Cortés 2018-10-31 09:22
Tack Stefan!
Grillat marsvin kommer nog inte bli någon maträtt på middagsbordet här hemma, men våra traditioner är olika. Finns säkert något vi äter som de tycker är obehagligt.
Tänkte också på det, att dessa dekorationer ovanför lamporna var alla hela.
Trädtomater smakade helt annorlunda än de traditionella tomaterna och den vanligaste användningen av dem där var i en sås som serverades till alla måltider.
Vilket fint ställe. Mycket att titta på och ta in. Marsvin det var nytt, där ser man.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2018-10-31 09:22
Tack Jonny!
Träffade på marsvin som maträtt även i Peru, men den här var godare tillagad.
Samhället ser välmående ut. Marsvinet på tallriken hade jag nog undvikit. Vårt framlidna marsvin hette Kurre.
/MA
Svar från Margareta Cortés 2018-10-31 09:23
Tack Mats!
Kan förstå att du inte vill äta Kurres släktingar.
Vackra byggnader och särskilt fina dekorationer på lyktstolparna. Det där marsvinet skulle inte gå hem så bra i husdjurspoolen :-)
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-11-01 11:01
Tack Lena!
Hade nog blivit spärrad i den poolen med den bilden, kan jag tänka mig.