och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Dags för lunch...

..men vad ska vi välja.

Utbudet av maträtter är enormt.

Kyckling?

Grillad bläckfisk?

Något till gudarna också.

Mmm det där ser gott ut.

Frukten här ser läskande ut, men vad som mortlas i skålarna vet jag inte.

Okända frukter och ägg.

Varför inte ett stekt ägg för 30 Bath.

Det är ganska varmt.

Så varför inte lite kokosvatten att släcka törsten med.

Chokladen är nog god, men släcker inte törsten lika bra.

-----------

Inlagt 2015-11-04 06:12 | Läst 1284 ggr. | Permalink

"Hej, Jag tror jag tar fritterade småbläckfiskar. Ha det bra Bob"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det trevliga i Bangkok var att den där "gatumaten" gick alldeles utmärkt att äta. Eller så hade jag kanske tur....Jag var i alla fall ute med kollegor och åt på olika ställen. Ofta satt vi på plastmöbler på någon trottoar och åt fantastiskt goda rätter. Jag minns de grillade skaldjuren från ett gathörn i China town, det var lång kö där och allt smakade gudomligt gott.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2015-11-04 10:57
Tack Lena!
Vill man äta gatumat där så behövde man inte gå långt, de fanns i varje gathörn och även däremellan.
Blev inte så många provsmakningar för oss, men det doftade gott på alla ställen.
På "gamla dar" så har jag blivit lite fjantig med det där med maten. Men det är väl någon sorts "yrkesskada" med tanke på alla regler som vi har i vårt yrke nu för tiden. Maten skall tempas och kontrolleras på alla vis, allt skall dokumenteras. Alla föreläsningar man får gå på för att höra hur farligt mycket kan vara.
Men när jag var yngre och mycket på resande fot, då åt jag både det ena och det andra och kan inte minnas att jag någonsin blivit dålig.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2015-11-04 11:03
Tack Ing-Marie!
Jag är lite försiktig med udda matställen, min mage brukar ha förmågan att dra till sig konstigheter men efter att jag upptäckte drickvaccinet Ducoral, så har det inte varit några problem med mat utomlands...bara de inte proppar den full med koriander. Den smaken kan jag inte förlika mig med.
Tror att gatumaten här i Bangkok är nyttigare än all massproducerad mat med alla e-ämnen i.
Vår guide vi hade på en utflykt berättade att få har ett tiktigt kök i sina hem eftersom maten ute är billigare än att laga själv. Vet inte om det är sant, men han verkade trovärdig och var thailändare.
Hej,
Jag tror jag tar fritterade småbläckfiskar.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2015-11-04 11:04
Tack Bob!
Dem avstår jag från, tar nog hellre skaldjuren.
Jag väljer skaldjur, det gillar jag! Å kokosvatten att skölja ner med. Fast helst en Singha ;)

//Tommy
Svar från Margareta Cortés 2015-11-05 09:17
Tack Tommy!
Ditt val låter som det bästa.
Nu får du det att vattnas i min mun. Jag bara älskar thaimat. Har alltid ätit på små restauranger och utekök och aldrig på alla år vi varit där ( 10 eller nåt sånt ) blivit sjuk.
Satayspett är gott men eftersom jag är vegetarian , så får det bli en veg.pad thai, det är min favoriträtt efter bananpannkaka med sirap
// Marianne
Svar från Margareta Cortés 2015-11-05 09:19
Tack Marianne!
Inte min favoritmat, kan bero på att de har en förkärlek för att stoppa i koriander i det mesta, ungefär som vi använder persilja. Fast det fanns mycket gott.
Gluten som jag inte tål finns inte i frukt och grönsaker fick
väl bli det ute på stan kan jag tänka lite dricka i flaska därtill.
Tänk vad mat det finns så svälter så många.
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2015-11-06 12:23
Gott om frukt och grönsaker har de där. God mat också. Billigt att äta vid dessa stånd. Så billigt att det tydligen blev billigare att äta där än laga hemma.