och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Äta ute i japan.

Att gå ut och äta i Japan kan vara ett litet äventyr bara det. Har man otur, eller om man är av den lite äventyrliga sorten så kanske det är tur, då är det bara att chansa och peka och se vad man får.

Har man tur så får man en matsedel med bilder och då blir det lite enklare. De flesta restauranger verkar ha bilder på sin meny, om det inte finns en som också har engelsk text.

Vi hade hört att all sushi är god i Tokyo och eftersom varken min man eller jag har uppskattat den sushi vi testat i Sverige eller andra länder så tänkte vi att då måste vi smaka den här....nu vet vi att vi inte tycker om sushi. Det var inte gott här heller.

Utanför många matställen fanns färdiglagad mat att beskåda, där kunde man titta och välja vad man ville äta innan man gick in och beställde.

Maten i dessa portioner såg inte så apptitlig ut eftersom den inte var av riktig mat utan av något plastmaterial och den så mycket plastig ut.

Många japaner som var ute för att äta lunch köpte sin mat i något som likande ett maträtternas snabbköp.

Där finns också en rad med mikrovågsugnar som de gick till för att värma upp sin nyinköpta mat.

Många japaner väljer en bentolåda till lunch, den har i regel flera små fack där maten ligger. Vet inte om det här också kallas bentolåda.

Det är inte så lätt att välja vart man ska gå och äta, det finns så otroligt många restauranger och matställen på en del får man bestick och det kan underlätta om man inte är van med pinnar.

Här var servitriserna så fint klädda.

På andra ställen är det bara pinnar som läggs fram till maten, ibland är det största problemet att få isär pinnarna.

En del matställen har automater utanför, där väljer man sin maträtt, stoppar in pengarna, trycker på rätt knapp...

...och får en liten kupong som man tar med sig in i restaurangen för att hämta sin mat.

Vill man lyxa till det lite så kan man passa på att gå på en restaurang som har fått en stjärna i Michelinguiden. Passar man på att gå dit och äta lunch så är det samma goda mat men mycket billigare än att äta middag där. I vårt hotell har Tateru Yoshino sin restaurang ty, vi passade på att gå dit och eftersom maten var både god och så vacker vill jag visa lite av den.

Vi startade med en Amuse-bouche

Efter soppan kom det in en fantastisk kreation med en blandning av säsongens grönsaker presenterade med inspiration av Monet.

 Hälleflundran var också god och snyggt upplag.

Efter en sexrätters lunch så smakade det bra med lite godsaker till kaffet.

 Kul kaffekoppar hade de.

Vill man inte testa något annorlunda så finns det också ett tryggt men inte lika spännande allternativ.

Inlagt 2012-10-23 10:09 | Läst 6266 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hihi...läste leende detta inlägg! Jösses, här fanns minsann både uppfinningsrikedom och variation... :-)

Kan tänka mig att det var en chansning när ni var ute och åt. Var det nåt ni käkade som var speciellt gott, eller var det "bara" sånt som inte funkade?

Kul inlägg! :-)
/Maria
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:11
Vi hittade en hel del som var gott, det var bara shusin som inte uppskattades.
Vi hoppade över Mc Donalds men åt på ett ställe som beskrev sin mat som "western style" men även den var mycket japaninfluerad.
Kul att chansa lite, men vi fick inga småfåglar som i Kina.
Vilken mat! =) Den var så vacker att det nästan är synd att äta upp den! =)
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:13
På det enstjärninga stället var det så tjusigt upplagt, alla rätter, så man satt först en stund och beundrade maten innan man vågade äta av den. Jag var inte ensam om att fotografera av den.
Härligt intressant att läsa och matchande bilder.
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:13
Tack Tony, glad för din kommentar.
Tur du visade att det fanns god mat på ert hotell. Jag som inte tål gluten hade säkert fått rätt mat där ni åt den goda lunchen. Matisse inspirerad som jag är nu så gillar jag den matbilden som är så väl upplagd. Du kan göra en tavla av den och ha i köket.

Eftersom där tydligen är rent överallt så verkar det som det skulle gå bra köpa mat där man väljer själv. Matlådan ser inte vidare ut. Härligt och tack för jag får se alla dessa vältagna bilder om mat i Japan.

Är inte koppen något som du borde importera och sälja på Internet. Jag tror på en sådan marknad.
Ha fin eftermiddag
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:16
De hade säker klarat av glutenfritt också, fast kanske bäst att ta reda på vad det heter på japanska först.
Det var väldigt rent och snyggt överallt, man behövde inte tveka om att äta på de små ställena.
Fast det brukar vi försöka göra även i de länder som inte har det lika prydligt som i Japan. Ibland blir det vi som aviker så mycket så de andra gästerna har lite svårt att koncentrea sig på sin mat.
Du har kanske en bra försäljningsidé där, koppen var ovanligt snygg.
Gillar inte heller sushi, men väl japansk mat.
Matfotograf kanske man skulle bli och sälja in till alla restauranger med fula menyer. :-)
//ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:17
Då instämmer jag, japansk mat var gor om man undantar just sushi.
Det finns kanske en karriärsmöjlighet där, matfotograf i japan.
Kanske lite problem med språket...;)
2012-10-23 17:41   Karin Wasniewski
vilken upplevelse! Jag tycker om japansk mat och bl a älskar maten på Hasseludden. Ibland dock kunde jag äta större portioner. Mycket vackert upplagt utspritt på tallriken och allt är borta på två röda sekunder, suck!
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:18
Haseludden har jag tyvärr inte varit på, förmodar att de har japansk mar?
Kul att du tittade in här.
Vi hittade en restaurang på tredje våningen i ett hus
De pratade bara japanska, eftersom en i sällskapet var vegetarian tog det tid att beställa
Men maten var god då den anlände :-)
Svar från Margareta Cortés 2012-10-23 21:41
Det var lite problematiskt att hitta till en del retauranger. Den med den vackra maten låg på 25:e våningen.
Kan föreställa mig att det var lite problem att förkalara vad vegetarian var.
I Afrika anser de att en vegetarian bara är en dålig jägare...:)
Åh, vad sugen jag blev på att resa. Var som helst, för att få uppleva lite annat. Det är så mycket kul och annorlunda man får se när man reser! Smart med automaterna utanför restaurangerna tycker jag.
Svar från Margareta Cortés 2012-10-27 20:24
De har många bra ideer de där japanerna.