och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Det olympiska arvet - Fågelboet

Olympia parken i Peking är ett stort område med många byggnader som sänder tankarna till de bilder jag såg på TV under Olympiska spelen 2008. Alla byggnader ser inte ut att vara helt klara eller så är det reparationer på gång. Den här byggnaden liknar flera sammansatta facklor och jag vet inte vad den används till.

Vill nan åka taxi hit så är det här en användbar fras att ha med sig när man reser till Peking:请带我去鸟巢,谢谢!Det betyder "Vänligen kör mig till fågelboet, tack". Har man inte den så hjälper de gärna till på hotellen där det finns personal som kan engelska.
Nu fick vi inte komma in på själva området mellan vattenkuben och fågelboet men se byggnaden gick bra ändå. Den stora platsen mellan byggnaderna och det som såg ut som en paradgata var avstängd och öde.
     

Som synes var det ingen stillsam dag, det friskade i ordenligt och suset i träden var mer än ett stilla sus.

Närmare än så här kom jag inte.

Dags att återvända till taxin.

Här fick den stå och vänta på mig, eller så var det inga poliser i närheten.

Kändes som en hjärtlig plats, för i luften virvlade det omkring mängder av små hjärtan. Hade tydligen varit ett bröllop.

Vi far vidare mot nya intressanta mål och passerar en lite märklig byggnad som är Pangu Plaza, ett sjustjärnigt hotell.

Inlagt 2013-06-14 06:02 | Läst 4722 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Märklig och spännande arkitektur, och som vanligt en trevlig berättelse. Bra jobbat att få in de kinesiska tecknen i texten.
Svar från Margareta Cortés 2013-06-14 10:39
Nog ser det Fågelboet ganska spännande ut.
Har inte du kinesiskt tangentbord.. ;)
Den här byggnaden hade jag väntat på. Den är verkligen spektakulär. VIsst var det något om att flera byggnader från OS inte längre var säkra att vistas i eller skadade på något sätt? Minns inte var jag hörde det. HOtellet ser ju besynnerligt ut, inte vackert direkt men det kanske passar i omgivningen.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-06-14 10:47
Det ser verkligen ut som ett fågelbo den byggnaden. På nära håll ett virrvarr av balkar och stag.
Jag har läst någonstans att det ska vara väldigt stabilt byggt och även klara av en jordbävning. Har även läst att det inte finns pengar till underhåll och att arenen mestadels står tom.
Vet att man förr kunde betala inträde och även få gå in och titta, nu var det stängt så man kom inte ens in på området. Vår chaufför kunde bara kinesiska (som de flesta taxichaufförer där) så vi kunde inte fråga varför.
Inte säkert han hade berättat heller, det gäller att hålla masken i Kina.
Hotellet är väldigt lyxigt men ser lite lustigt ut.
Intressant reportage. Tydligen en påtaglig "dagen efter"-känsla kring olympiabyggena. Det verkar bli så efter OS, allt sjunker ihop för att i bästa fall ta sig igen och bli nåt bestående.

Huset som det står IBM på: Total kreativ torka ersatt av en desperat och vad jag kan förstå meningslöst hugskott.

(Fuskbyggen inför idrottspremiärer är det här hemma också. Då Globen byggdes blev en byggnadsinspektör som skötte sitt jobb omplacerad (eller fick möjligen sparken). Arenan skulle fram. Det fanns inte tid att rätta byggfelen.)
Svar från Margareta Cortés 2013-06-14 10:48
Så sant, det händer tydligen inte så mycket i det området numera. Vet inte hur det är med sanningshalten i alla rykten om hur välbyggt det är och viseversa.
Arkitekturen är verkligen annorlunda och häftig! =)
Som vanligt intressant med superbra bilder därtill! Du kan du! =)
Ha en riktigt fin kväll!
Svar från Margareta Cortés 2013-06-16 08:25
Tack Heléne!
Finns många lite specielle byggnader i den staden.