En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Spaavdelningen har också öppnat.

Full fart i restaurangen trots skatornas manöver, som gjorde att jag fick duka upp nytt, nu med buntband på strategiska ställen. Det var tyvärr mörkt och ISO onödigt högt för att jag skulle få någorlunda flax i bilderna. 

Fru hackspett hittade en ledig plats på eftermiddagen. Hon kom flera gånger.

Andra gäster var hela familjen nötväcka, med alla kusiner, och en försynt entita som inte vågade sej fram förrän efter någon timme.

Eftersom det snart är vinter är badet i spaavdelningen numera utbytt till ett i plast. Det verkade inte ha någon betydelse för gästerna. 

Efter maten var det en talgoxe och en blåmes som fick för sej att bada. 

Det lockade till sej andra gäster som också ville tvaga sej en stund i spat.

Det blev en intensiv badstund för de små gästerna. De vill inte ha så djupt vatten, därför ligger det stenar i badet. Skator och duvor föredrar den djupare delen och då brukar man få fylla på vatten när de är klara.

Middag och sedan lite plask på det. 

Som mest var det sex badgäster samtidigt, men med det dåliga ljuset lyckades jag inte få det på någon bild som är värd att visa. Nu blir det visst fint väder i veckan men då har jag ju annat för mej. Jag dukar dock i morgon bitti innan jag åker och så får de äta och bada så länge de vill. Men det blir bara vardagsmeny. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-10-14 17:54 | Läst 155 ggr. | Permalink

"Fint vid din spa och restaurangverksamhet. Ska bli spännande att se hur det utvidgas med kanske hotellverksamhet, gym mm. Du för sätta upp en bygglampa så du får lite extra ljus när inspelning pågår"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fint vid din spa och restaurangverksamhet. Ska bli spännande att se hur det utvidgas med kanske hotellverksamhet, gym mm. Du för sätta upp en bygglampa så du får lite extra ljus när inspelning pågår
Svar från Lena Holm 2024-10-14 18:54
Tack Peter,
det där med extra belysning har jag funderat på flera gånger och vi har nog t o m något som jag kan testa. Stugbyn med de små ettorna är ju öppen även på vintern och vi städar inte ur dem förrän till våren så det finns lite isolering i dem.
Hälsningar Lena
Mitt hotell med tillhörande pool är rivet sedan ett träd föll. Nu har jag nåt liknande ditt här men i mitt spa badar inga 🤔 ..än.
Kan det va badkrukor?
Fint det här
/N
Svar från Lena Holm 2024-10-14 18:56
Tack Nini,
jag minns att du hade en liten olycka hemma. Denna matning är ju lätt att flytta runt och det är en fördel tycker jag. Tomten är liten och jag har egentligen ingen riktig bra plats för något mer permanent. Rådjuren kommer att börja slicka av denna på nätterna nu. Badet har funnits hela sommaren, så det är välkänt i fågelkretsar.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
En/jag tröttnar aldrig på att se små fåglar bada så energiskt som här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2024-10-15 07:53
Tack Erik,
du är en av mina trognaste läsare i bloggen. Men visst blir man glad av småfåglar som badar.
Hälsningar Lena
Härliga bilder! Kul att foto fåglarna vid matningen men svårt. Snabba rackare!
Så fint du har ordnat det. Spa är ju väldigt populärt nu, både för tvåbenta och bevingade.
Det är lite pyssel att underhålla, speciellt efter skatornas framfart.
Ing-Marie
Kul att se att dina matgäster var så badsugna, tog in vårt lite frostkänsliga fågelbad i går. Såg ingen badgäst i våra så faller andan på får de nöja sig med ett.
Fick även hem fågelmat i går och den mataren är nu skatsäkrad. Såg att småfåglarna hittar in ändå. Ska bli spännande att se om hackspettarna löser det också. Fast just nu så verkar alla gilla mitt hemmagjorda vid köksfönstret. Fin fotovänlig matplats de dina har och fina bilder också.