Julknytis
Idag hade vi vårt traditionella julbord på jobbet. Det är delvis ett knytkalas då man får ta med sej vad man vill, men vi köper de "tunga" huvudingredienserna och lagar till dem tillsammans. Här blir det vackra, fantastiskt goda, ägghalvor som Madelene bjuder på och får hjälp av två kollegor att fixa till. De är vegetariska för att passa alla och rommen är sålunda gjord av tång (godare än man kan tro).
Jane bjuder på en stor sallad som "kryddas" med granatäpple för att ge extra julstämning. Gunilla skivar julskinka som hon griljerat på morgonen. I vanliga fall jobbar hon i vårt labb och gör betydligt tunnare snitt av skinka (ca 2 mikrometer) eller vad som nu kan vara aktuellt att studera i mikroskop.
Vi har medarbetare från ganska många olika nationaliteter och här avtäcks en jugoslavisk kaka. Bakverket till höger tror jag är en italiensk eller möjligen spansk godsak.
En efter en anländer alla medarbetare. Vi bjuder även in de som gått i pension under de senaste åren. Damerna till höger har inte träffats på ett tag och det fanns mycket att prata om.
Även de yngsta "medarbetarna" är naturligtvis välkomna. Här är det lille Viggo som följt med sin mamma som är barnledig doktorand. Han hamnade snabbt i armarna hos en annan doktorand som går i väntans tider.
Dagens bild 344 får bli den vackra julsalladen, den gick åt till sista bladet. Den fungerar också som en liten påminnelse, glöm inte det gröna på julbordet :-)
Hälsningar Lena
Hälsningar/Kirsten
granatäpple och fetaost är verkligen en höjdare !
Hälsningar Lena
kanske kan det fungera som en form av avbrott i arbetsstressen för det har aldrig varit några problem att få medarbetare att ställa upp och hjälpa till, varken med förberedelserna eller att duka av och fixa till efteråt. Vissa kan inte pga undervisning eller möten, men det varierar mellan åren och all tycker det är helt OK.
Hälsningar Lena
det är ett mycket uppskattat avbrott från det vanliga jobbet och en mycket god lunch.
Hälsningar Lena
Sten
det här är ett evenemang som tre avdelningar med väldigt olika verksamhet kan samlas kring och det är aldrig några problem att få ihop folk för förberedelser eller avdukning.
Hälsningar Lena
Annars är väl inte julmaten min stora last. I slutet på 70- och början på 80-talet så jobbade jag med stora julbord där vi gjorde allt hemlagat. Gick ner runt 3-4 kg varje jul. Maten stod en upp i halsen. Men nu slipper jag det så då smakar det lite bättre, men går aldrig ut och äter julbord "frivilligt" :)
ing-marie
det finns en tångrom som är grön och smakar wasabi, den passar mycket bra till bakad potatis. Idag åt vi rester till lunch och så mycket mer julmat kommer inte jag att äta. Hos min syster (i Texas) har vi en blygsam julmiddag på julafton sedan får vi njuta av min systers goda kök.
Hälsningar Lena
Marianne
det förstår jag och det blev mycket gott med granatäpple i salladen.
Hälsningar Lena
Granatäpple är vad vi använder i stället för dressing på sallad :-)
vi har gjort detta några år nu och personalen vill gärna ha detta alternativ.
Hälsningar Lena
Ha de gott
//B-O
det blev mycket lyckat även detta år. Idag har vi ätit rester och det var inte heller fel.
Hälsningar Lena
mvh Tommy
jag tror att det är fixandet kring detta julbord som är minst lika viktigt som själva maten. Det är inte ens svårt att få folk som hjälper till att duka av och städa, antagligen för det är ett skönt sätt att runda av en stor lunch, mycket bättre än att tvingas sitta i ett möte.
Hälsningar Lena
dessa julluncher, som vi haft några år nu, gör mej på gott humör och jag vill gärna visa det. Fixandet både före och efter är minst lika viktigt som själva maten. Även om det ledde till att jag tog hem en stunds jobb för att jag absolut ansåg att kokt potatis på ett julbord ska vara skalad...
Hälsningar Lena
det blev vi och idag åt vi upp resterna och blev mätta igen.
Hälsningar Lena
Och salladen ser mycket god ut...
Fin serie bilder!
det är en mysig tradition som uppskattas av många. Det är aldrig några problem att få folk som vill ställa upp före eller efter och fixa till.
Hälsningar Lena
Så bra också för nu kom jag ihåg att skriva upp granatäpple på inköpslistan, ägg hade jag redan kommit ihåg.;)
så bra! Man vet aldrig vad bloggarna kan bidra med.
Hälsningar Lena