B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Välkomna ner under ytan

När man går en dykkurs får man inpräntat att vissa uppgifter ska nedtecknas i en loggbok efter varje avslutat dyk. När man har gjort det några hundra gånger, och inte längre tänker gå några kurser där en prydlig loggbok måste visas upp, tappar en del intresset för att plita ner dessa uppgifter på papper. Då kan man övergå till att ansluta sitt avancerade dykarur (läs dykdator) till sin dator och tanka ner tiderna och en profil, eller successivt dra ner på loggboksplitandet tills t o m de häftigaset dyken förblir ologgade. Men så fungerar inte jag. Jag älskar min loggbok och efter drygt 10 år med regelbundna dykturer har jag en hel stapel med tummade böcker. Plats, tid, dyktid, maxdjup, vattentemperatur, väder och vind, sikt, dykkompis och allt man minns av kritter och annat liv, beskrivningar av oidentifierbara vrakdelar, skrot, linor och ibland (ve och fasa) havererande utrustning eller (värst av allt) läckage i kamerafodralet. I denna blogg vill jag bjuda in Er alla till ”min” undervattensvärld, som jag ser den genom min kamera och beskriver den i min loggbok . Eftersom man inte dyker varje dag så får nytt blandas med gammalt.

Ur loggboken: Jordfall, Gullmarsfjorden. Datum 120505. Vattentemp: 7 grader. Djup: 4-35 m

Här finns troligen  Sveriges mest fotograferade tångsnärta. Fisken håller till i en skreva och om man har tur tittar den fram så mycket att man får till en bild. Vi hittade den i samma skreva även denna vår.

 Jordfall bjuder också på pampiga cylinderrosor, denna gång med en krabba på besök.

 

Som alltid är botten full med eremitkräftor. De verkar ha vårkänslor för flera hannar har kopplat kärleksgreppet på en liten hona. Den här var särskilt beskyddande och höll hårt i sin lilla tjej

Hälsningar Lena

 

Postat 2012-06-17 18:00 | Läst 3712 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera