Ramslöksnurror. Ett recept

Nja, egentligen går säsongen mot sitt slut, men är det utlovat så är det. Smördeg köper man och breder ut. Ovanpå den breder man ut den ramslökspesto man gjort tidigare. Rulla ihop som en rulltårta och skär 1-2 cm breda bitar. Pensla med uppvispat ägg och "strö på" några rostade solrosfrön och en pytteliten nypa flingsalt. Grädda i 225° cirka 10 minuter. Succé på nästkommande bubbelträff med grannarna, vännerna, släktingar eller vad man nu bjuder.

Så går dagarna i juniskärgården, vilket får mig att tänka på Harald Lindbergs målning "Juniskäret" i Brantingsskolan i Uppsala, den målning som man i samband med nybyggnation lyckades bevara och restaurera. Bilden nedan visar det spektakulära lyftet av en hel vägg för vidare transport och restaurering.  Ett konstverk som andas varje sommar som ligger för fötterna, eller stäven, både i evighet och ögonblick.

Inlagt 2023-06-20 22:45 | Läst 435 ggr. | Permalink
Tack för recept!
Spisen därunder ser intressant ut, använder ni den?
/B
Svar från mombasa 2023-06-21 00:18
Japp!Senast i morse Ett strömavbrott ledde till tändning.Morgonkaffet är viktigt
/Gunnar S
Tack för recept. Jag har två Harald Lindberg litografier hemma som är jättefina!
//S
Svar från mombasa 2023-06-21 17:06
Låt dig väl smaka men ramslökssäsongen är väl nästan över, åtminstone här. Men det finns lite blad i frysen.Harald Lindberg var en fin målare.
/Gunnar S