Om eftertanken

I eftertanken runt ett val. Något jag är lite konfunderad över är att ett relativt litet parti som MP, låt vara under en tid med ministerposter lyckades med konststycket att lägga ner en stor del av den svenska kärnkraften, detta trots att övriga partier i landet knappast kan ha varit okunniga om MP:s agenda och övergripande visioner. Om den överväldigande majoriteten i Sveriges riksdag hade tyckt annorlunda hade väl inte MP:s vilja och önskan gått igenom? I Sverige styrs landet med hjälp av lagar, som tar en stund att utforma så det kan gå ett tag från ax till limpa (vilket många kommer att få erfara när man ser att vallöften inte är verkställda nästa vecka.) Riksdagen godkänner också regeringens budget, alltså de skatter som ska tas ut. Och om man nu inte vill förbjuda något så är skatten det andra styrmedlet riksdagen har att ta till. Har vi parlamentarism eller inte? 
  Ja, så blev det lite politik den här gången också, men man kan ju alltid scrolla förbi. Och som grädde på moset i dag, en eventuell talmanskandidat blir skogstokig när public service inte gör som talmanskandidaten vill och tycker.
   Har vi nog med problem?
Nästa blogg ska inte vara politisk

( Hemma hos god vän och ett eftertänksamt samtal, han har en bakgrund i Riksrevisionen och brukar berika samtalen med genomtänkta och välgrundade, efter vad jag kan förstå, inlägg. Fuji Xpro2 23/1.4. En yvig krukväxt fick stryka på foten med hjälp av  klonstämpeln i PS. Detta avsteg från verkligheten nu redovisat.)

Inlagt 2022-09-14 17:47 | Läst 622 ggr. | Permalink
Spännande bild! Eftersom politik finns hela tiden i samhället så är det helt Ok för mig att det finns även här! Om nu Fotosidan skall vara med i samhället! :)
/B

Ps. Läste en intressant artikel i DN i dag, på Kultursidan faktiskt! Skrivet av Maciej Zeremba! "Jimmie Åkesson är den enda som inte har gjort några piruetter" Intressant läsning som sagt!
Svar från mombasa 2022-09-14 19:16
Tack. Jag tycker nog också att FS ska vara med i samhället. Maciej skriver bra.
/Gunnar S
Ja, man kan undra hur det egentligen gick till när MP lyckades driva igenom detta?
Nu kan jag dock med tillfredsställelse konstatera att detta plutteparti får gå i opposition, och inte kan kohandla in sig i någon regering.
Svar från mombasa 2022-09-15 22:10
Hört talas om parlamentarism och dess spelregler? Läs även på om vad begreppet begreppet kohandel betyder.
/Gsd