Nyttigheter ute i spenaten
Nu är skogslöken som bäst härute på ön. Den växer rikligt på sina ställen och en liten brandskattning då och då gör ingen skada. Jag brukar steka den i lite olivolja och strössla på lite flingsalt (så där som alla TV-kockar gör). Ramslöken är på gång den också. Med den kan man ersätta vitlöken i den marinad där kycklinglårfiléerna ska ligga och vila. Eller göra pesto.
Gräslöken verkar ha trivts med en kall vår. Kämpahög är kanske en överdrift men åt det hållet. Vitlöken som sattes i november trivs den med. I år blir det kanske en skörd som räcker hela året.
Och häromdagen sattes både den gula och den röda löken. Färsk lök är inte på något sätt fel i köket.
Inlagt 2021-05-23 17:31 |
Läst 1898 ggr. |
Permalink
/B
/Gunnar S
Hälsningar Lena
Ät grönt.
/Gunnar S