mer klimatfunderingar

Sen förväller jag strandkål, plockad på västkusten, västra stranden. Steker den i olivolja, lite vitlök, lite koreansk chili, lite salt och en skvätt grädde. Brorsonen inflikar via sociala media att en skvätt vitt vin inte är fel det heller. Det goda och inte allt för miljö och klimatbelastande livet. ( Ja, jag gillar mat. Det enkla köket. Fortsättning följer.)

Inlagt 2018-08-09 22:56 | Läst 1102 ggr. | Permalink
Vad jag har hört härstammar alla kålsorter från just strandkålen. Den lär vara mycket lätt att genetiskt manipulera via selektering, och kan ges de mest skilda former.
Svar från mombasa 2018-08-10 15:17
Ja, det har jag också hört. Strandkål påminner lite grann om broccoli i smaken. Men man ska helst ta de späda bladen.
Ser väldigt bra ut, man tror sig känna doften..
Hälsn!
Svar från mombasa 2018-08-10 15:20
Det blev riktigt gott, men man bör nog ta späda blad. Tråkigt nog har vi inte så mycket strandkål här på ostkusten om någon alls. På Gotland finns den dock.
Jag skulle gärna testa strandkål eftersom jag är mycket förtjust i alla andra sorters kål. Vi har i år odlat grönkål och ska skörda de första bladen på söndag. Ser fram emot det. Ditt sätt att tillaga strandkålen känns hur rätt som helst, med eller utan vin.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2018-08-10 17:25
Grönkål eller svartkål brukar jag ackompanjera med lite valnötter också. Jo visst är det gott med kål.