Smaklökarna

Ramslöken är en växt som dyker upp i alla kocksammanhang nuförtiden. Vanligare än man tror. Hur många har jag inte träffat som glatt utbrustit i ett: jag har minsann hittat ramslök i min trädgård! Men ack så kort säsong.
Får jag föreslå ( om den inte redan börjat gulna hos dig) ramslökspesto. 2dl skurna blad, 50 gr rostade solrofrön, en tesked citronsaft, 1 dl olivolja. Mixa ihop till en slät massa, blanda i 1dl riven västerbottenost. Smaka av med lite salt och peppar om så behövs. Gott till pastan.
(En liten bit av det här goda livet, det som alla borde få ha.)

Inlagt 2017-06-11 21:02 | Läst 1842 ggr. | Permalink
Ramslök lär vara nyttig mot både det ena och det andra. På Gotland togs den mot ladingsdinglu - en vårtrötthet/vitaminbrist så stor så att guten hade svårt att gå rakt. Men god? Möjligen med ditt recept!
Svar från mombasa 2017-06-12 19:59
Jodå, den har en fin lökton som drar lite, lite grann åt vitlök. Kan skäras ner som den är i en sallad.
( Har föresten hittat kajp. I Stockholms skärgård. Den om någon hör väl Gotland till.)
Intressant, får hålla koll på det! Och gott låter det!/ Björn T
Svar från mombasa 2017-06-12 19:56
Förväxlingsrisken med liljekonvalj är minimal. Helt olika växtsätt och helt olika doft. Bon appetit!