Lunchpaus.
Man måste ju äta ibland och när man är på resa är det trevligt att testa det landets specialiteter. Inte alltid som det blir så gott eller frestande men oftast intressant. Jag hade läst om en maträtt som jag inte hittat på något annat ställe i Singapore men här nere vid floden fanns det en hel del av de speciella maträtter som guideböckerna omnämner. Se här bara att välja och vraka.
Men den maträtt som jag sökte och ville testa var Chilli Crab.
Efter båtturen letade vi oss ner till kajkanten och hela raden av serveringar som ligger där.
Vi var först på plats men med sju timmars tidsskillnad stämmer inte mattiderna alltid överens med magens mattider.
Jag kan bara säga att gillar du krabba och inte är rädd att bli lite kladdig om händerna så beställ in en Chilli Crab med brödbitar till. Det var så gott!!! Det vita som servitrisen håller på med, på bilden ovanför, är plastförkläden som var skönt att ha på sig när man äter den maträtten.
Nykokt och färsk var den också.
Krabban var visserligen dyr men om man vill ha en Singapore sling att läska gommen med så är den betydligt billigare här vi floden än på Raffles. På Raffles kostar den 200 kr här får du den för ungeför 55 kr. Fast det är visserligen med ++ som står för skatt och serviceavgift.
Mätta och belåtna orkar vi med en promenad i området.
Det går åt mycket vatten i värmen.
Titta på balkongen högst uppe vid ena tornet.
Passerar ett kontor med en fin grön vägg. Människorna här i Singapore är väldigt vänliga och ett exempel på det är att när jag stannar upp och tar min bild genom fönstret så stannar en herre och berättar att den väggen kallas för "The green wall" och jag får gå in och fota om jag vill, men jag tycker det blir roligare utifrån med speglingar och folk som är på väg in.
I de här kvarteren blir man lätt både lång och smal.
Dessutom blev jag sugen på riktigt asiatisk mat, inte sånt man får i Sverige.
mvh Tommy
Den lunchen gick inte av för hackor och är nästan värd en återvända dit bara för den.
Ha de gott
//B-O
Farligt med mat på bild.