Vårhelg och grillpremiär
Äntligen fick vi känna lite vårvärme i helgen och vi kunde duka i växthuset för första gången i år. Vi började på fredagen då det bara krävdes lite gasolvärmare för att kunna njuta. Vintergardinerna och en del skuggduk hänger uppe mest för att grönsiskorna inte ska flyga på glasrutorna. Grönsiskor är överlägset den art som har flest krascher i glaset.
Även om det går att grilla hela vintern har vi inte tagit fram grillen förrän nu. De små köttbitarna är vildsvinskarré. En viltolycka mindre och riktigt gott, även om köttet inte alls var så fett som vanlig fläskkarré. Det kom från ett litet vildsvin.
Hemgjord potatissallad kändes riktigt somrigt.
En tur till Hjälstaviken gav inte så mycket fåglar men en uppfriskande promenad. Visst fanns det fåglar men där det var som bäst att fota blåste det så kallt att det inte gick att stå still någon längre stund. Bra fågelfoto kräver tålamod och väntan. Vi skulle ha behövt full vintermundering för det.
Vi fikade i solen och då fick jag syn på en blåmes som spanade in en möjlig bostad. En sävsparv hoppade runt på spången.
På lördagen fyllde jag år. Jag hade inte tänkt ha fest med gäster, men vi kom på att min systerdotter antagligen satt ensam i London, och inte kunde gå ut fast det var lördag, så vi bjöd in henne på en "digital drink". Om ni undrar över färgen i glasen så är det negroni toppat med prosecco.
Här har vi fått kontakt med Anna som sitter på en blåsig balkong i London. Vårvädret hade tillfälligt tagit paus. Vi hade i alla fall trevligt en stund och motade bort lite av hennes tristess att sitta hemma en lördag (precis som alla andra dagar). Vi trivs själva rätt bra hemma...
Eftersom det var födelsedagsmiddag blev det stora röda skaldjur, smält vitlökssmör, bröd och ett riktigt gott bubbel.
Våren glimtade till från sin finaste sida i helgen och t o m några vitsippor hade tittat fram. Idag snöar det i Knivsta....
Hälsningar Lena
Vilka festmåltider. Det vattnar sig i munnen när man ser dina bilder.
Drinken Negroni är släkt med drinken Boulevardier som är samma ord som flanör. Du har gin i din drink.
Festligt
Ha det väl
Bob
jag vill minnas att du visat Boulevardier tidigare. Vi gillar Negroni och det finns en färdigblandad variant som är mycket god, tyvärr numera bara i specialsortimentet.
Hälsningar Lena
vi hade -8 igår och jag hoppas våra rhododendron klarade det. De har inte kommit så långt i knoppningen ännu så vi kanske har tur.
Hälsningar Lena
Hälsningar, Bjarne
vi köpte växthuset när det inte gick att bygga uterum som vi hade tänkt. Nu använder vi det både att sitta i och sedan för odling då det ändå är för varmt.
Hälsningar Lena
vi måste ha stödvärme i växthuset för att kunna äta middag där. Det kanske skulle gå mitt på dagen men då har det inte varit aktuellt att testa. VI har haft konstigt väder nu ett par dagar men jag hoppas det kan återgå till vår utan minusgrader.
Hälsningar Lena
Kul med digital drink. På jobbet har vi digital fika varje dag då
de flesta sitter hemma. En bra grej helt klart.
Grattis i efterskott.
MvH
Johnny
vi har också jobbfika via zoom varje förmiddag. Jag var på plats idag och kommer att vara det även i morgon, undervisningen sköts bäst från jobbet även om den är digital och jag måste kunna ansluta ett mikroskop.
Hälsningar Lena
det är lite extra mysigt när man börjar kunna sitta ute på våren. Kräver förstås lite gasolvärme men det har man ju även på uteserveringar så varför inte hemma.
Hälsningar Lena
Det var en lyckad helg och mycket gott.
Hälsningar Lena
Kul med digital drink också :)
Och Grattis i efterskott :)
det är ett perfekt sätt att använda växthuset innan odlingarna kommer igång på allvar.
Hälsningar Lena
Vildsvinskarré ser gott ut!
Gunnar S
ni har alltså byggt ett egendesignat växthus! Vi tyckte det var fullt tillräckligt att sätta upp detta, för att inte tala om allt pyssel med grunden och golvet. Ser fram emot bilder från er invigning. Har du börjat så frön ännu. Tomaterna tar ju tid, för att inte tala om chili om man nu vill ha det.
Hälsningar Lena
Ha det gott.