En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Ribs...

Jag grillar helst på direkt värme, kort tid och varmt, men min sambo håller gärna på lite längre...indirekt värme och en massa pyssel...men det blir bra.

Grillmaestro ser över kvällens anrättning...

Baby back ribs, eller kamben, som marinerat i äppeljuice sedan igår och därefter kryddats med en blandning av farinsocker, paprikapulver, salt , peppar och lite annat smått och gott. Gissa vem som gjorde förarbetet....

Med jämna mellanrum ska de sprayas med äppeljuice.

Upptäckte att det blev fina speglingar i växthuset när vi satt och småpratade under grillningen. Den får bli dagens bild 201.

När det återstår 20 minuter av grilltiden ska de penslas med BBQ sås, vi borde ha gjort egen men nu fick det bli ett känt märke...

Tillbehören, som inte finns med i receptet, är denna kväll egen odlad squash och färsk majs.

Maten är strax klar...

Förutom majs och squash till de perfekta kambenen serverades det som trädgården har att bjuda på dvs solmogna tomater, sockerärtor, plocksallad och bladpersilja samt öl eller torr äppelcider.

I morgon är det måndag som vanligt...

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-07-20 20:23 | Läst 1176 ggr. | Permalink

"Du verkar ha ett proffs till grillmästare och tack för lite grilltips. Hoppas det smakade. //B-O"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nu var det tur att jag redan ätit och var mätt för det där såg gott ut. Spegelbilden var fin.
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:12
Tack Margareta,
jag har sett speglingarna som blir förut men just denna kväll blev de extra effektfulla.
Hälsningar Lena
Mums!!! :) Bra att ha en grillmaestro... (Jag har en dator-maestro..- bra det också! :)
Fina bilder allihopa...som vanligt.
/ Lena
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:13
Tack Lena,
när han inte grillar så är han nog mer av en dator-maestro. Min lokala och ovärderliga IT-support.
Hälsningar Lena
Oj oj oj, vilken middag han bjuder på:) Marinerat i äppeljuice var nytt, det har jag aldrig hört. Lite onödigt varmt för grillat nu kanske, men när man ser de fina bilderna så blir man ju vansinnigt sugen!
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:15
Hej Ingemar
Det fläktade skönt i skuggan på altanen och då går det utmärkt att grilla. Äppeljuice var enkelt och gav ett utmärkt resultat till fläskköttet med de extra kryddorna.
Hälsningar Lena
Du verkar ha ett proffs till grillmästare och tack för lite grilltips. Hoppas det smakade.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:18
Hej B-O,
det smakade utmärkt !
Hälsningar Lena
Squash och majs gillar jag inte, min dotter är tokig i det. Kött gillar jag tyvärr. Skulle vilja vända på det. I alla fall äta mindre med kött. Svårt. Spegelbilden gillas även av mig.
Sten
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:21
Tack Sten,
du kanske kan hitta någon grönsak som du gillar och ta lite mer av den. Jag tycker att det ska vara en kombination av kött/fisk och grönsaker, det blir också vackert på tallriken. Jag lagar även helt vegetariska rätter ibland.
Hälsningar Lena
Vilka härliga grillben det ser jättegott ut Själv grillade ben tillsatte rökspån i en folie form på glöden det blev också gott Ha det gott i värmen :: ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:22
Tack Gert,
vi har provat att ha grillspån också, och det blir fin smak av det. VI hade spån då vi grillade lax och det blev supergott.
Hälsningar Lena
Härliga, somriga, bilder som får det att vattnas i munnen, trots att jag är så mätt från vår middag!
/Niklas
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:24
Tack Niklas,
då lyckades jag fånga en del av vår söndagsmiddag på bild i alla fall.
Hälsningar Lena
Så läckert och avancerat! Och fin dokumentation!
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:25
Tack Wolfgang,
det är ju inte så avancerat egentligen, men kräver lite planering och framförhållning.
Hälsningar Lena
Ser riktigt läckert ut. Får nog gå och äta =) Spegelbilden var finurlig. Snygg!
Ha det fint!
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:26
Tack Mikael,
spegelbilden blev rätt bra och det ser dessutom ut som att den har en ram, vilket är fönstret bakom Fredrik.
Hälsningar Lena
Tur jag är mätt efter en god middag men inte som er.
Den måste ha varit härligt speciell i smaken kan jag tänka.
Visst är det måndag en slö sådan men jag har svalt här i datorrummet
underligt nog.
Ha det härligt
Gin-Inger
Svar från Lena Holm 2014-07-21 19:27
Tack Gun-Inger,
det var en god middag och en fin avslutning på helgen. I kväll är det lite svalare efter en regnskur med åska. Välbehövligt faktiskt.
Hälsningar Lena