En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Mer hungriga småfåglar

Här kommer några fler hungriga småfåglar som hittat foderställena i vår trädgård.

Nötväckan är ju helt osannolik då den tydligen måste sitta upp och ner för att det ska smaka. Hampfrö gillar den men den lilla pinnen duger inte att sitta på.

 

 Talgoxarna är förstås trogna gäster och de plockar gärna i sej solrosfrön och talgblock.

Den här lilla charmiga talgoxen plockade åt sej av frön som hamnat i snön, trots att det fanns en full automat att plocka ur.

Den håller hårt om sitt frö och hittar snart en plats i den taggiga häcken för att sätta i sej sitt fynd. Vi väntar ännu på domherrarna (och fruarna). De har passerat några gånger men inte riktigt poserat. Men nu får jag vänta till lördag innan jag kan spana efter dem igen.

Hälsningar Lena

 

 

Inlagt 2013-01-21 22:17 | Läst 5505 ggr. | Permalink

"Gillar de sista bilderna bäst idag! Gott att kunna hjälpa fåglarna som behöver mat :) Allt gott"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Superhärliga! Nötväckor tycker jag påminner om banditer eller Björnligan med masken framför ögonen.
Ha det!
Ewa
Svar från Lena Holm 2013-01-22 17:45
Tack Ewa,
Nötväckor är roliga att titta på för de också rör sej så lustigt när de väljer foder och de ser rätt coola ut med tvättbjörnsmasken.
Hälsningar Lena
Läckra bilder i dag med Lena - Nötväckan som har den egenheten att kunna gå uppochner hur som hellst på trästammen tror jag har att göra med speciella klor i bakkanten på foten som håller fast i barken, min pappa kallade alltid Nötväckan för "Trädlus" bara för fågelns beteende! Ha det gott! / Sören
Svar från Lena Holm 2013-01-22 17:47
Tack Sören,
Du har helt rätt beträffande tår och klor på nötväckan och hur de kan hålla sej kvar på olika underlag uppochner. Trädlös var rätt kul namn.
Hälsningar Lena
Trevliga bilder, talgoxen har du en väldigt rolig och fin bildserie på!
Nedersta bilden är helt underbar där den står med sin fångst i näbben!
Svar från Lena Holm 2013-01-22 19:26
Den där talgoxen kom tillbaka och grävde mer i snön. Kan inte förstå varför då det fanns så mycke annan mat som var mer lättåtkomlig. Tack för titten.
Hälsningar Lena
Härliga bilder. Talgoxen är så fin med sitt frö.
Här hos oss snöbadar dom, hoppas jag kan ta en bild på det nån dag
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-01-22 19:27
Tack Marianne, jag har sett stjärtmesen snöbada men det var för mörkt för att få hyfsade bilder. Hoppas du kan få en bild av dina talgoxar.
Hälsningar Lena
Gillar de sista bilderna bäst idag! Gott att kunna hjälpa fåglarna som behöver mat :) Allt gott
Svar från Lena Holm 2013-01-22 19:28
Tack Mikael,
talgoxar och blåmesar bjuder på många fina tillfällen och min sambo underhåller våra foderstationer så att det alltid finns mat.
Hälsningar Lena
Härligt att se när fåglarna kan få lite mat på det viset! Vi försöker också hjälpa på vintern med lite mat och då är det ju roligt att dokumentera med kameran och det gjorde du ju fint Lena! mvh Danne
Svar från Lena Holm 2013-01-22 19:30
Bara att sitta och titta på dem när man äter frukost på helgerna är ju härligt. Ibland tar jag fram kameran för att jag inte kan hålla mej. Det kan ju komma någon mindre vanlig lite pippi. Jag fotograferade 22 olika arter förra året, intressant att se vad det kan bli i år.
Hälsningar Lena
Härliga bilder! Mina pippisar ratar fortfarande de flesta talgbollar som vi hängt ut, men fågelmaten har börjat gå åt som tur är. Snart kanske jag också kan fota lite pippisar, för jag blir så sugen när jag ser dina fina bilder!
Svar från Lena Holm 2013-01-22 21:12
Tack Heléne,
det är bara att vänta in dem med kameran i beredskap. TAlgbollarna man köper i affären är inte så värst populära men de block som min sambo gör till bl a hackspetten gillar även småfåglarna.
Hälsningar Lena
Så mallig Talgoxen ser ut med sitt frö :-)
Nötväckorna är kul att titta på, de stretchar så fint med nacken och verkar väldigt viga.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-01-22 21:14
Tack Ing-Marie,
de är alla roliga att titta på och de olika arterna har olika strategi vid foderautomaterna. De väljer också en del bland det som finns att äta av.
Hälsningar Lena