I morgon är det fredag....
Förra fredagen åt vi rester till middag....hummersmörgås. Inga dekorativa bitar kvar men väldigt gott!
Resterna kom från denna middag. Allahelgonahelgen är vår sista dykhelg för säsongen. Då är vi på västkusten, dyker på Väderöarna och äter hummer med trevliga dykkompisar.
En flaska Bollinger passar bra till hummern. Det har också blivit en tradition. Det var sjunde året i rad som vi åt denna enkla men utsökta måltid hos "DykLeif" i Hamburgsund.
Vi var inte så många i år men stämningen var god och hummern smakade utmärkt. Den var också väldigt stor....så det blev rester....En vecka i frysen var helt OK. Det blev fina smörgåsar. I morgon är det fredag igen. Veckan har varit tung och i morgon kväll blir det betydligt enklare. Sushi take away...
Hälsningar Lena
Hälsn!
bara en macka på fredagskvällen :-). Annars brukar jag köpa färska räkor att lägga på.
Hälsningar Lena
Hälsningar//GöranR
vi hade slitit ganska hårt med tung utrustning den dagen och det gungade lite mer än vad som var bekvämt, men jag förstår vad du menar. En Bollinger ska öppnas försiktigt. Lite guldkant förtjänar man ibland.
Hälsningar Lena
Eva
du har så rätt och vi har träffat nya människor världen över genom dykningen som t o m kommit till Sverige och hälsat på. Dykare är överlag lättsamma och trevliga friluftsmänniskor som skyr storstadsbrus och överdrivet festande. Vi får också se en del udda ställen som t ex de små orter vi besökte i Alaska.
Man kan göra utfärder med "DykLeif" till Väderöarna utan att dyka...
Hälsningar Lena
Sten
Det var mycket trevligt. Som svar på din fråga så äter jag "fina motiv" som älg och rådjur, likaså fisk fångad på ett någorlunda vettigt sätt. Jag tar avstånd från t ex hajfenssoppa , sköldpadda och lite annat. Vi har dock haft diskussioner i Norge, där man får jaga när man dyker, om att äta upp en marulk som man precis fotograferat. Det tar faktiskt emot, och jag skulle inte kunna döda den själv (alltså borde jag heller inte äta den, eller?...). Beträffande hummer är det viktigt att påpeka att vi plockar inte dessa själva när vi dyker. Dykföretaget köper dem tillagade från en lokal fiskare.
Hälsningar Lena
Sten
ja, rester på en fredag kändes blekt kanske, men min filosofi är att aldrig låta något gå till spillo. Vi hade dessutom fått två "hummerhuvuden" (dvs hela framdelen) av två andra personer som inte orkade äta upp allt och tillsammans med den stora stjärten som vi hade kvar blev det lyxiga mackor.
Hälsningar Lena
Bara för det måste jag gå och ta mig en macka före sängen.... (Får bli en med ost dock....)
det här händer bara en gång per år. Åtminstone med svensk hummer :-)
Hälsningar Lena
mat ska inte bara vara gott det ska också se aptitligt och tilltalande ut. Just dessa mackor försämrades ju inte heller av en fotosession och då kan jag inte motstå några bilder. Det mest dråpliga var väl att det var rester...
Hälsningar Lena
Det var väldigt gott.
I kväll blir det färka räkor.
grillad hummer är inte dumt det heller. I vanliga fall när vi har en fredagsmiddag av den här typen är det en lyxig macka med färska räkor.
Hälsningar Lena
Hummer är så gott så jag brukar aldrig få några rester, mer än skal och liknande att koka fond på.
Ser riktigt gott ut det där.
runt ett halvt kilo är OK men humrarna vägde ca 800 g och det var en hel/person. När vi hade satt i oss allt utom en stor stjärt (min sambos hummer var större än min) kändes det som att det var dags att sluta. Vi fick då två huvuden (dvs hela framdelen med allt smaskens, hummersmör, rom etc) från två andra personer som var för mätta. Då blev det en rejäl påse för frysen och en vecka senare två superfina hummermackor.
Hälsningar Lena
den var verkligen god och vi blev rejält mätta.
Hälsningar Lena
Gun-Inger