En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fredagsmys,... for two

The Introduction: Opal Martini.....gin, cointreau och färskpressad apelsinjuice.

The assembly, part I: Bröd, inte för komplicerat...

The assembly, part II: Grundar med bordsmargarin, bladgrönt och gurka.

The assembly, part III: Skivat ägg...

The assembly, part IV: Skivat ägg och skivad avokado. Trist att man måste köpa två avokado för att vara på säkra sidan.

The assembly, part V: Det som ger den rätta smaken. Äkta majonäs (med måtta), finstrimlad purjolök, citronpeppar, finhackad dill och en nypa salt.

The assembly, part VI: Färska ( av fotografen) skalade västkusträkor, dill och färsk citron. Dessutom dagens bild 297.

Resultatet serverades med en välkyld Stoneleigh Riesling. För de som undrar kan jag intyga att man blir mätt på EN räkmacka. Åtminstone de räkmackor som serveras på Plommonvägen 171 i Knivsta. 

Ha en fin helg allihopa,

hälsningar Lena  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-10-24 20:49 | Läst 2609 ggr. | Permalink

"Mmmmmm, som i mumsigt!! Snygga matbilder på läcker macka!!"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Inte nog med att det ser smarrigt ut, det är riktigt snyggt arrangerat också. Bra text, bra bilder, bra fredagsmys!
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:36
Tack Ingemar,
god mat ska helst också vara vacker att se på och med dessa råvaror är det inte svårt att få till en vacker macka.
Hälsningar Lena
Fyyyy Lena, nu blev jag ju hungrig igen! ;) /Tommy.
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:37
Oj då! Den risken finns då man kikar in i min blogg och titeln handlar om fredagsmys.
Hälsningar Lena
OJ va hungrig jag blev.
Sten
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:38
Hej Sten
Hmm, jag antar att jag ska tolka det som ett gott betyg...
Hälsningar Lena
Det ser riktigt gott ut
Stoneleigh Riesling är dessutom ett favorit vin här hos oss.
Men kan man få en utan majonnäs???

Trevlig hleg
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:39
Tack Bengt,
visst kan du få den utan majonäs, men jag tycker att det ska vara lite sånt med för att ge rätt smak.
Hälsningar Lena
Ser jättegott ut Jag gillar räkor också räkmacka Ha en go kväll och helg : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:40
Tack Gert,
den blev jättegod även om räkorna var små och jobbiga att skala.
Hälsningar Lena
Läckra bilder från fredagsmyset och gott ser det ut också.
Här blev det rökta räkor.
Ha de gott.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:40
Tack B-O,
rökta räkor är inte så dumt det heller.
Hälsningar Lena
Läääckert!
Snyggt, smakfullt ..
Upphetsande som värsta ...
Nej jag ger mig!
Bara ...läckert.
Eva
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:42
Tack Eva,
det var läckert gott också! Jag tycker det är extra kul när maten jag serverar också är vacker på tallriken, men det är bara på helgerna som det blir något av det.
Hälsningar Lena
Mm, blir sugen! Glad helg! LO
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:42
Tack LO,
det tar jag som ett gott betyg.
Hälsningar Lena
Det där såg ju väldans läckert ut, Lena!
Bra att vi fick receptet också!
Ha en trevlig helg!
/Niklas
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:42
Varsågod Niklas,
det är min räkmacka special.
Hälsningar Lena
Mmmmmm, som i mumsigt!!
Snygga matbilder på läcker macka!!
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:43
Tack Anne-Sophie,
med så här fina råvaror blir det vackert även på tallriken.
Hälsningar Lena
Drinken ser både god och läskande ut. Mysigt med en drink på fredagskvällen, kanske ska ta och kopiera till vår lördagskväll.
Nu blev jag dessutom väldig sugen på att kopiera din fredagsmacka också. Ser smarrigt värre ut och "håndpillede rejer" är inte att förakta. Tar tid men så goda de är,
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:46
Tack Margareta,
räkorna var väldigt goda men de var ganska små och riktigt trista att skala. Drinken är läcker och det är svårt att gissa att den innehåller gin, trots att det är tre delar gin och en del cointreu (+ fyra delar apelsinjuice).
Hälsningar Lena
Gotteligottgott.
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-10-25 12:46
Helt rätt !
Hälsningar Lena