En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

9/100 Veckomenydag

Dagens kvällsmat blev stekt Halloumi på en bädd av de grönsaker som fanns kvar i kylen, toppade med våra egna inlagda jalapeños och en portion couscous. Efter maten var det dags att skriva en ny veckomeny. I morgon är det veckohandling och jag gör allt för att bara behöva åka till affären en gång i veckan.  Men att få ihop veckomenyn kan vara lite trögt ibland.....nu har vi i alla fall fixat en vecka till.

Fredag: Färsk torsk med smörstekt carljohansvamp, färsk grön sparris och gröna bönor

Lördag: Kycklingfilé med mozarella och salami, kikärtssallad med champinjoner, örtcreme

Söndag: Crêpes med en krämig fyllning av svamp, morötter och purjolök samt lite vitt vin, toppade med riven västerbotten och grönsallad till.

På vardagarna blir det betydligt enklare och det är inte givet vilken dag vi ska ha vad. Jag handlar i alla fall för att kunna göra kantarellsås med grönkål (till pasta), ugnspannkaka med fetaost och kalamataoliver, enkel fisksoppa med lax. En sista rätt tar jag direkt ur frysen, älgköttbullar med sås, bara att koka potatis och ta fram en burk inlagd gurka. Nu behöver jag inte fundera över det här på en hel vecka.

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-03-09 19:27 | Läst 1344 ggr. | Permalink

"Så spännande läsa vad ni skall äta...visst är det så viktigt så vi får i oss allt som behövs för vi skall må väl.. Blev hungrig av bilden... Förstår du vill lägga så lite tid som möjligt i affärer. ///Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så spännande läsa vad ni skall äta...visst är det så viktigt så
vi får i oss allt som behövs för vi skall må väl..
Blev hungrig av bilden...
Förstår du vill lägga så lite tid som möjligt i affärer.
///Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-03-09 19:52
Tack Gun-Inger,
helt rätt. Så lite tid som möjligt och helst ska det gå att köpa allt jag behöver i en och samma affär, inklusive färsk fisk. När jag åker hem efter en lång dag på jobbet vill jag inte stanna och handla.
Hälsningar Lena
Gun-Inger Arvidsson 2016-03-09 20:12
Precis förstår dig.
Gia
Uj och uj...kan jag flytta hem till dig? =) Jag packar mina böcker och kommer!!!
(Här blir det varannan dag mackor med stekt ägg och varannan dag köpt sallad från pizzerian över gatan....
Svar från Lena Holm 2016-03-09 19:57
Hej Lena,
men om du gjorde det skulle du få bra mycket längre till jobbet........
Vi har ju bara heltidsjobb, inte både jobb och studier som du har. Jag vill också kunna släppa all planering och småhandlande i veckan, det tar extra tid som jag hellre använder till annat.
Hälsningar Lena
Det där ser nästan ut som middag i går, fast jag hadde förutom de färska grösakerna också lite ungsrostade till. Halloumi är gott och det ser gott ut på din bild också.
Svar från Lena Holm 2016-03-09 20:14
Tack Margareta,
ungsrostade grönsaker är gott men det tar för lång tid på en vardag. Det här går fort att pyssla ihop och det gillar jag.
Hälsningar Lena
Ser gott ut, både "dagens" och den kommande matsedeln. Imponerande planering // Mats
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:16
Tack Mats,
det tar en stund men vi gör det ihop och sedan behöver man inte tänka på det resten av veckan.
Hälsningar Lena
Det vattnas i munnen. Just halloumi tillhör mina absoluta favvisar!//GöranR
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:16
Kul att du blir frestad. Halloumi är riktigt gott.
Hälsningar Lena
Mums mums! Och återigen mums!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:16
Tack Björn,
då lyckades jag fresta lite med mitt inlägg.
Hälsningar Lena
Halloumi är jättegott, och din bild gör råvaran klar rättvisa!
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:17
Tack Anders,
det är gott och gnisslat skönt när man tuggar på.
Hälsningar Lena
Funderad just om jag skulle ta mig en kvällsmacka eller läsa lite bloggar.
Kom bara hit sedan behövde jag inte fundera mer :-)
Blev rejält frestad även om jag nu är ostvägrare
ing-marie
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:17
Ing-Marie,
synd att du ostvägrar för det här är en toppengod bit som man kan blanda med mycket annat.
Hälsningar Lena
imse 59 2016-03-10 22:07
Kan väl bara säga att det är jättetråkigt att inte tycka om ost, önskar verkligen att jag kunde äta det. Har aldrig kunnat, men i övrigt så tror jag att jag äter allt.
Fota örnar, hajar, räkor snäckor och koraller... Äta och fota Halloumi med sallad och EGEN inlagd jalapeños!!!!

Kan du inte skriva nästa inlägg om något som du är dålig på? Får så mycket komplex så att det snart blir lite Internethatkommentarer för att återfå balansen...

Nåja, som pensionär räcker det med att planera 3 dagar i förväg, gröt, gröt och gröt. Det var inte svårt.

Älgköttfärslimpa med jalapeños och Harissa i creme fraiche med mandelpotatis tror jag får bli nästa fredagsmiddag som omväxling. Dock har jag bara kantareller kvar i frysen....

Ät och må gott!
/nic
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:21
Halloumi och att lägga in chili är väl ändå inte så märkvärdigt. Chili måste ju vara bland det mest lättodlade som finns och man måste ju ta tillvara skörden. Gröt äter vi fem dagar i veckan, till frukost. Den där älgfärslimpan verkar gott och jag har i alla fall två paket färs kvar, trots att det inte blev någon älg förra hösten.

Jag är dålig på att städa men hur kul är bilder på dammråttor?

Hälsningar Lena
Att du bara orkar lägga sådan energi på mat :) Själv brände jag på några korvar :) Men det är klart, av energi så får man ju energi :) !
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:25
Men Ingemar, om jag lägger lite energi på onsdagar, tillsammans med F, behöver jag ju inte tänka på vad vi ska ha på bordet på en hel vecka. Efter dagens timme på stormarknaden finns dessutom allt hemma för att laga maten. Jag avskyr att stanna till varje dag efter jobbet, på en liten butik, och inte ens veta vad jag ska ha.
Hälsningar Lena
Det där ser gott ut. Tyvärr är halloumi för salt för mig, men jag tycker mycket om det.
Jag veckohandlar på tisdagar, då får pensionärer 5 %. Alltid tjänar man nå´n krona.
När det börjar ta slut i kylskåpet, tar jag fram dom grönsaker som finns + ingefära ( som alltid finns, det motverkar mitt illamående). Jag hackar och river, kokar lite ris och steker sen upp alltihop med ett stänk av fisksås. Den här rätten kan varieras i oändlighet, Ibland blandar jag i ett ägg. Det är varianter på Pad Thai, Thailands nationalrätt
// Marianne
Svar från Lena Holm 2016-03-10 19:29
Tack Marianne,
jag inser att osten är väl salt. Jag har också nästan alltid färsk ingefära hemma och wokade grönsaker i all former äter vi ofta. Det passar utmärk i slutet av veckan när man har lite av varje i grönsakslådan som börjar se småvisset ut.
Hälsningar Lena