En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Så blev det vinter igen

Det snöade ordentligt i slutet av veckan och med minusgrader hela helgen så ligger snön kvar. Det blev väldigt mycket vinter igen.

Frostigt och fint var det till en början, men det kändes ändå rätt onödigt med en massa snö nu. 

Hacke alternerade mellan mataren och talgblocket. Hackspettarna kan precis pressa sej igenom nätet runt talget, åtminstone honorna.

Koltrastarna levde rövare vid matplatserna. Det gick helt plötsligt åt stora mängder frö igen, efter att ha mattats av när det var barmark och vårvibbar i luften.

Lördag morgon var våra fyrfota fröälskare på plats. De hade puttat så mycket på fågelautomaten att nederdelen, ett fat under automaten, hade lossnat. 

De älskar mina små fotoarrangemang och slickar helt rent samt föser undan pinnar och mossa som jag lagt ut.

Bilderna är tagna från vardagsrummet, genom fönstret och det som skymtar svagt grönt i nederkant är en pelargon på fönsterbrädan. Jag var ju inte riktigt förberedd på att de skulle stå precis utanför fönstret.

Nu ska jag gå ut och återställa mina arrangemang. Om jag sitter ute kommer de inte upp på tomten, men så fort jag går in är de framme och slickar i sej fröna. Jag tror att de står och väntar bakom en gran. Men de är ju rätt fina ändå och det finns nog några äpplen kvar i garaget...

Hälsningar Lena

Inlagt 2023-03-12 10:32 | Läst 737 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja vintern kom tillbaka även häromkring men jag hoppas att den försvinner fort. Soligt idag men isande vind. Fina bilder du visar här, rådjur är verkligen vackra.
Svar från Lena Holm 2023-03-12 22:16
Tack Morgan,
det är våra trogna trädgårdgäster som kommer förbi dagligen och slickar i sej vad som råkar finnas form av fågelfrö, äpplen eller annat gott.
Hälsningar Lena
Det blir ju väldigt vackert med den vita rena snön och röda hus mot det gör sig verkligen fint på bild.
Härlig bild på koltrastarna, fångade i rätt ögonblick.
Dom fyrbenta ser ju väldigt oskyldiga ut, så jag kan inte tro att dom ätit några frön och sabbat ditt arrangemang :-)
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2023-03-12 22:18
Tack Ing-Marie,
röda hus mot snö har jag alltid gillat. Det kommer mer koltrastar i nästa inlägg. De har fått vara modeller hela helgen. Rådjuren är våra trogna gäster som kommer varje kväll och slickar i sej det som fåglarna lämnat.
Hälsningar Lena
Dom ser så gosiga ut i sin vinterpäls ända tills dom börjar byta till sin sommar dito.
Trevliga bilder som vanligt och kolisarna håller låda som vanligt..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2023-03-12 22:20
Tack Gunte,
rådjuren är fina nu och de kommer förbi varje dag för att se vad som kan vara värt att slicka i sej. Det kommer mer koltrastar i nästa inlägg. De har varit mina modeller hela helgen.
Hälsningar Lena
Underbara bilder på Rådjur! Hos mig har de också dykt upp nu på tomten men alltid har jag macrot på när de kommer och hinner inte byta. / Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:44
Tack Nina,
dessa hade jag nog kunnat fotografera med 100 mm makro, men det satt ett tele på min kamera och då fick jag bilder stående i matsalen. Men hade du inte två kamerahus? Eller fungerar inte objektiven på båda? Rådjur är fina fast de äter saker i trädgården.
Hälsningar Lena
Erkenius 2023-03-13 20:49
Nej har bara z6 och inte många objektiv heller. Men det fungerar för det mesta ändå. / Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:51
OK jag mindes fel, men ibland är det riktigt bra att ha två :-)
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Oj oj det var maget vinter der. Heldigvis blev sneen ikke liggende her i Roskilde.
De ser søde ud dine Rådyr.
Med mange venlige hilsener og god søndag.
//ERIK//
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:45
Tack Erik,
rådjuren är fina fast de äter på blommor och grönsaker ibland. Det har snöat mer idag och det kommer att lligga kvar verkar det som, ett tag i alla fall.
Hälsningar Lena
Håller med lite onödigt bakslag..åkte till sthlm och fick 30-40 cm snö och skottning. Riktigt svårt att få bort skarsnö från bilen då det frusit på natten. Sedan tajmade jag både mellofinal. Allt om sjö mässa och nån nordisk mat dito...:)
Men vackra foton blir det
Rådjuren ser så avslappnat oskyldiga ut
/N
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:48
Tack Nini,
skarsnö på bilen är inte kul alls. Då behöver man värma upp den på något sätt. Volvon jag kör har dieselvärmare så det går att få den varm även om jag inte kan plugga in motor- och kupevärmare. Vilken tajming med mässorna och mellofinalen. Var du på plats i Friends arena?
Hälsningar Lena
Usch ja…🙂
Men snyggt blir det på bild!
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:49
Tack Lena,
ja det kan bli fint med snö men nu räcker det med snöbilder för denna säsong.
Hälsningar Lena
Vilka fina rådjursbilder Lena. Kul med dessa på besök :)
Koltrastarna har du fått snyggt där som vanligt.
Håller med ang snön och vintern. Nu får det gärna bli vår. Ut på sjön och vittja nät, höra när fiskgjusen ryttlar ovanför oss och vill ha en fisk :)
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:50
Tack Joakim,
rådjuren är ju rätt charmiga och de får komma om de vill. Det kommer mer bilder på koltrastar för i helgen blev det mycket testande med nya kameran och koltrastar är det jag har mest av. Dessutom dansar de nästan lika fint som hägrar.
Hälsningar Lena
Nog blev det vinter igen alltid. Och mer ska det bli idag tydligen. Snyggt fotat på koltrastarna. Blir fint med deras svarta fjäderdräkt och snön. Haha ja du fick bildbevis på "tjuven". Vad fina de är. Jag tror också de står runt hörnet och väntar :)

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2023-03-13 20:54
Tack Johnny,
det kommer mer koltrastar för i helgen blev det mycket testande med nya kameran och koltrastar är det jag har mest av. Jag åkte inte till Ulva för jag trodde det inte fanns någon strömstare där, annars hade jag kanske gjort det. Rådjuren kommer med jämna mellanrum och det kan vi leva med, hellre det är vildsvin (som har börjat dyka upp i Knivsta).
Hälsningar Lena
Så fina rådjur! Det är fina gäster, om än lite väl hungriga. Extra kul med basthornen.
Här snöade det och försvann, ville inte ta bilder på det, bara se det försvinna. Men vackert var det i trädgården när solen sken!