mer klimatfunderingar
Sen förväller jag strandkål, plockad på västkusten, västra stranden. Steker den i olivolja, lite vitlök, lite koreansk chili, lite salt och en skvätt grädde. Brorsonen inflikar via sociala media att en skvätt vitt vin inte är fel det heller. Det goda och inte allt för miljö och klimatbelastande livet. ( Ja, jag gillar mat. Det enkla köket. Fortsättning följer.)
Inlagt 2018-08-09 22:56 |
Läst 1208 ggr. |
Permalink


Ja, det har jag också hört. Strandkål påminner lite grann om broccoli i smaken. Men man ska helst ta de späda bladen.
Hälsn!
Det blev riktigt gott, men man bör nog ta späda blad. Tråkigt nog har vi inte så mycket strandkål här på ostkusten om någon alls. På Gotland finns den dock.
Hälsningar Lena
Grönkål eller svartkål brukar jag ackompanjera med lite valnötter också. Jo visst är det gott med kål.