B. LOGGBOKEN
LUCY
Varje år runt runt jul är min syster gojvakt åt en kompis och en grön goja vid namn Lucy intar köksbänken. Lucy snackar en hel del och har även andra verbala sätt att påkalla uppmärksamhet. Hon kan också nysa och låta som en kortvågsradio. Hunden i huset är vansinningt avundsjuk och kommer så fort någon pratar med fågeln.
Lucy fick förstås också vara modell i en fotosession. Jag har bara fotograferat papegojporträtt en gång förut. Eftersom jag inte ville använda blixt blev det fönsterljus, lite högre ISO och aningens kort skärpedjup. Lucy satt inte stilla på order direkt, men tycktes ändå gilla läget.
Det blev förstås en oerhörd massa bilder och Lucy verkade trivas med att stå i centrum.
Hälsningar Lena
Nyårsdagstradition
Sedan många år tillbaka har vi som tradition att äta hummer och dricka en flaska god champagne till lunch på Nyårsdagen. Hummern kokas på nyårsafton och ska sedan stå i sitt spad till nästa dag.
Receptet är gammalt och beprövat med dillkvistar, dillfrön, salt, socker och en öl (i spadet, inte till den som kokar humrarna). Fem humrar var beställda till detta nyår.
Champagnen ska helst vara en Bollinger. Åtminstone första glaset, därefter går det bra med enklare bubbel så länge det är torrt och väl kylt.
Övriga tillbehör är smält vitlökssmör och nybakat vitt bröd. Ingen idé att krångla till det för mycket. Det blir en lång sittning då varje litet ben ska plockas rent.
Resten av nyårsdagen förflyter sedan i ett stillsamt tempo med bl a planering inför morgondagens "roadtrip" till Paris (Texas).
God fortsättning
Lena