9/100 Veckomenydag
Dagens kvällsmat blev stekt Halloumi på en bädd av de grönsaker som fanns kvar i kylen, toppade med våra egna inlagda jalapeños och en portion couscous. Efter maten var det dags att skriva en ny veckomeny. I morgon är det veckohandling och jag gör allt för att bara behöva åka till affären en gång i veckan. Men att få ihop veckomenyn kan vara lite trögt ibland.....nu har vi i alla fall fixat en vecka till.
Fredag: Färsk torsk med smörstekt carljohansvamp, färsk grön sparris och gröna bönor
Lördag: Kycklingfilé med mozarella och salami, kikärtssallad med champinjoner, örtcreme
Söndag: Crêpes med en krämig fyllning av svamp, morötter och purjolök samt lite vitt vin, toppade med riven västerbotten och grönsallad till.
På vardagarna blir det betydligt enklare och det är inte givet vilken dag vi ska ha vad. Jag handlar i alla fall för att kunna göra kantarellsås med grönkål (till pasta), ugnspannkaka med fetaost och kalamataoliver, enkel fisksoppa med lax. En sista rätt tar jag direkt ur frysen, älgköttbullar med sås, bara att koka potatis och ta fram en burk inlagd gurka. Nu behöver jag inte fundera över det här på en hel vecka.
Hälsningar Lena
vi får i oss allt som behövs för vi skall må väl..
Blev hungrig av bilden...
Förstår du vill lägga så lite tid som möjligt i affärer.
///Gun-Inger
helt rätt. Så lite tid som möjligt och helst ska det gå att köpa allt jag behöver i en och samma affär, inklusive färsk fisk. När jag åker hem efter en lång dag på jobbet vill jag inte stanna och handla.
Hälsningar Lena
Gia
(Här blir det varannan dag mackor med stekt ägg och varannan dag köpt sallad från pizzerian över gatan....
men om du gjorde det skulle du få bra mycket längre till jobbet........
Vi har ju bara heltidsjobb, inte både jobb och studier som du har. Jag vill också kunna släppa all planering och småhandlande i veckan, det tar extra tid som jag hellre använder till annat.
Hälsningar Lena
ungsrostade grönsaker är gott men det tar för lång tid på en vardag. Det här går fort att pyssla ihop och det gillar jag.
Hälsningar Lena
det tar en stund men vi gör det ihop och sedan behöver man inte tänka på det resten av veckan.
Hälsningar Lena
Hälsningar Lena
då lyckades jag fresta lite med mitt inlägg.
Hälsningar Lena
det är gott och gnisslat skönt när man tuggar på.
Hälsningar Lena
Kom bara hit sedan behövde jag inte fundera mer :-)
Blev rejält frestad även om jag nu är ostvägrare
ing-marie
synd att du ostvägrar för det här är en toppengod bit som man kan blanda med mycket annat.
Hälsningar Lena
Kan du inte skriva nästa inlägg om något som du är dålig på? Får så mycket komplex så att det snart blir lite Internethatkommentarer för att återfå balansen...
Nåja, som pensionär räcker det med att planera 3 dagar i förväg, gröt, gröt och gröt. Det var inte svårt.
Älgköttfärslimpa med jalapeños och Harissa i creme fraiche med mandelpotatis tror jag får bli nästa fredagsmiddag som omväxling. Dock har jag bara kantareller kvar i frysen....
Ät och må gott!
/nic
Jag är dålig på att städa men hur kul är bilder på dammråttor?
Hälsningar Lena
Hälsningar Lena
Jag veckohandlar på tisdagar, då får pensionärer 5 %. Alltid tjänar man nå´n krona.
När det börjar ta slut i kylskåpet, tar jag fram dom grönsaker som finns + ingefära ( som alltid finns, det motverkar mitt illamående). Jag hackar och river, kokar lite ris och steker sen upp alltihop med ett stänk av fisksås. Den här rätten kan varieras i oändlighet, Ibland blandar jag i ett ägg. Det är varianter på Pad Thai, Thailands nationalrätt
// Marianne
jag inser att osten är väl salt. Jag har också nästan alltid färsk ingefära hemma och wokade grönsaker i all former äter vi ofta. Det passar utmärk i slutet av veckan när man har lite av varje i grönsakslådan som börjar se småvisset ut.
Hälsningar Lena