Kultis i stan

Kultur på stan i Uppsala. Kulturskolan, muséerna öppna. Det låter liksom överallt. Och i kulturkvarteret Walmstedtska är det fullt röj hela dagen. Musik, körsång, författarsamtal, utställningar med mera. 

Kulturskola som repeterar ser det ut som.

Och blev det inte en liten ”foto på ett snöre” också. Penja Hasselbäck, Sture Ekendahl, Lill Sjöström och undertecknad hänger lite bild. Lill med bilder som ger en del vibbar till Ukraina och Gaza.

På scenen äkta dragshow. Om nu dragshow är allt skruvat till max så får det bli en bild med skruvat av allt, korn, oskärpa. kontrast. Lite extra kul är det med drag i frodig försommargrönska. Situationen medgav av olika skäl inte fotograferande från scenkanten.

Samma dag läser vi i tidningen att Kammarsolisterna i Uppland läggs ner. För dyrt. Studieförbunden. spara. Konstfrämjandet (bevars med folkrörelsebakgrund) inga anslag och så vidare. Kulturen lever farligt. Kulturnivellerarna fick liksom gratishjälp av  en inflation och lågkonjunktur.
    Fuji xpro2 hela dagen och Fujinon 23/2.0 mitt favoritobjektiv om än inte det vassaste men tryggt och förutsägbart på nåt sätt. Man blir vän med sina grejer.

(Så var det det där med fyrkanten, all typografis grund-legobit. Som kan delas i mindre bitar och göra olika nyttor. Återkommer med det.)

Inlagt 2024-06-04 22:26 | Läst 333 ggr. | Permalink
Ja, det var ju mycket folk i och utanför Walmstedtska och långa köer till de tillfälliga gatuköken.
Och det var även mycket folk på galleriet på Svartbäcksgatan dit jag gick efter Walmstedtska och tittade på fotoutställningen och träffade en bekant.
Det satt folk på alla uteserveringar, särskilt där det var skugga och de få regndroppar som föll verkade inte bekymra någon.
Fint litet Kulturreportage! Kulturen lever farligt i dag, även i Sverige! Historien känns igen!
/B