B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Max till max

Vi är hundvakt under några dagar till en underbar jaktlabrador vid namn Max. Husse till Max var doktorand på min institution för ca ett år sedan och Max var med på jobbet varje dag. Max har nu fått följa med mej i två dagar och han tycks gilla att vara tillbaka på "jobbet". Han fick direkt gå i tjänst på övningar med veterinärstudenter. De övar att känna på muskler och strukturer med fingrarna på hundar och Max älskar verkligen detta. Att stå i centrum är verkligen hans grej.

När vi kom hem var det en dax för en stund i skogen tillsammans. Max är oerhört lyhörd och jag kan tryggt ha honom lös på promenaden.

Den här skogsbacken vimlar av nya intressanta dofter och träd som måste markeras.

Max går lite i förväg men kommer alltid tillbaka för att kolla in var jag är. Om jag ropar på honom är han vid min sida på nolltid. Efter ett par dagar har vi lärt oss så pass av varandra att jag kan känna mej helt lugn i den lilla skog som vi promenerar i.

Max på språng i skogen.

Naturligtvis hittade vi en pöl med vatten, Max provsmakar först...

Sedan gäller det att göra det bästa av den lilla pölen.

I bästa labradorstil skvätter han runt i det bruna vattnet. Det blir spolning med slangen ute när vi kommer hem. Max tar detta med ro och krumbuktar sej förtjust när jag sveper en stor gammal handduk omkring honom. Om man badar i skogen får man extra mycket gos när man kommer hem.

Hälsningar Lena 

  

Postat 2013-05-03 22:40 | Läst 2909 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Grodor i damm

Rödhaken dök upptill frukost även idag. Den var på talgblocket igen så den vill tydligen ha lite av den sortens mat också.  

Mats Andersson tipsade mej om hur jag kunde hitta till en damm med grodor i Västerås. Jag kan ju dock inte dra till Västerås på en vardag så jag kom inte iväg förrän idag. Jag hittade dammen utan problem, tack Mats.

Dammen ligger i en park och enligt många besökare hade det varit gott om grodor i dammen igår. Många undrade också om det livliga Valborgsfirandet kanske skrämt dem på flykten. Jag hittade i alla fall några...

Många berättande att det varit packat med grodor där bara för någon dag sedan.

Man kunde också tydligt se vad de lämnat efter sej. Många små grodor kan det bli här.

Jag hittade några älskvärda par. De låg dock en bit ut i dammen och även med 300 + 1,4 extender så krävde bilderna en del efterförstoring.

Dessa två fick plötsligt sällskap av en tredje...

...som helt enkelt bestämde sej för att hänga med ett tag. 

Jag kunde inte heller motstå den vackra gräsanden som simmade runt i dammen.

Den må vara vanlig men den är ändå väldigt vacker.

Hälsningar Lena

Postat 2013-05-01 19:48 | Läst 4345 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4