B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Försommar och små droppar

Om man stiger upp riktigt tidigt och tar sej till en plats där det finns vatten kan det finnas en gnutta dagg. 

Men det är torrt och varmt, dropparna är små. De kan ändå hålla ett litet motiv som t ex en kabbleka. Tyvärr kunde jag inte gå närmare här för det var vatten och jag stod på en spång.

Jag spanade på maskrosbollarna och de flesta hade inte tillstymmelse till dagg, men denna hade mycket små droppar. Förstora om ni inte ser dropparna.

Här kunde jag dessutom gå närmare och jag testade även att ta bildserier för att stacka. Det här är en stack av fem bilder. 

Det här är också en stackad bild (5). Jag hade inte något stativ med mej men det gick att handhålla och det var vindstilla. 

Små men perfekt runda daggdroppar.

Det varma, soliga vädret gjorde också att vi slog på bevattning på ett par ställen i trädgården tidigt en morgon. Slangen har ett pyttelitet hål och där hade en mycket tunn stråle skapat vackra droppar. En liten hoppspindel har hittat dropparna på ett strå av kvickrot. Stack av fem bilder. Det var svårare med djur, men den satt stilla vid några tillfällen innan den plötsligt bara var borta. När jag studerade spindeln genom kameran såg den ut att gilla dropparna.

Jag hittade en till hoppis och den här har lite uppförsbacke. Den sitter på ett blad av daggkåpa som också hade fått ta del av strålen från slangen.

Den tog tag i en av de större dropparna och manipulerade den med benen. Den körde även ner huvudet och då blev den av med en del pollen. Det behövs inte så mycket vatten när man är en så liten spindel. Det här är också en stack av fem bilder. 

Hälsningar Lena

Postat 2024-06-03 08:07 | Läst 470 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera