Omvänt perspektiv

Om opassande bilder

och opassande konst i synnerhet kan man läsa i ett inlägg på SVT nyheter: https://www.svt.se/kultur/opassande-offentlig-konst-visas-i-ny-utstallning .
   Lägg till en krönika av Åsa Beckman i DN härom dagen. 
Borde man vara förvånad   i en tid av prat om kulturkanoner? Fler än en har sagt att politiker bör helst hålla fingrarna borta från kultur intill den dag de verkligen förstår vad det handlar om (Solsjenitsyn, Stefan Zweig, Voltaire och en hel radda till. Samt åtminstone  nån grekisk filosof vars namn jag tillfälligt glömt.)
    Fler än jag har också noterat att morgontidningarna blivit tunnare. Bland annat beroende på att i genomsnitt fyra sidor radannonser per dag försvunnit. Att annonsera i tryckt press är dessutom betydligt dyrare nu, och annonsintäkterna har alltid varit tidningarnas viktigaste inkomstkälla. Presstödet inte att förglömma. Men stopp där, nu är det farligt nära politik på FS, här får man hålla igen.  
   Och borde jag inte ha haft ett eget exempel på en opassande bild här? Jovisst men det är nu tomt i tillgängliga mappar.

Nu var ämnet för dagens lilla essay tänkt att handla om brännvidder, utsnitt och liknande ting, men det får anstå för den här gången.
  En rödhake trotsar bisterheten, men fågelfotografi inifrån stugvärmen med en smartphone låter sig inte göras, vare sig kamera eller rätt objektiv finns på plats. Havsörnen svävade över Styrsnäsudden, några skrakpar adderade den grafiska accenten i viken men alfåglarna har lagt sig i lä nånstans utom hörhåll. Snöfall och en NNO kuling ute på fjärden. Man eldar i spisarna.

Postat 2024-04-02 16:47 | Läst 366 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera